Főpolgármester-helyettes: Büntetik Budapestet?

Budapest egészség Kormány koronavírus

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes azt szeretne tudni, milyen adatok indokolják, hogy Budapesten nem enyhített a kormány a kijárási korlátozásokon.

A kormány úgy döntött, hogy az egész országban feloldja a kijárási korlátozásokat Budapest és Pest megye kivételével, azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen adatok alapján tette. Az elégtelen tesztelés és a kormányzati titkolózás eredményeképp ma azt kellene elhinnünk, hogy

a kétmilliós Budapest korlátozása mindössze 1503 fertőzött miatt indokolt, míg például a lakosságarányosan hozzávetőleg ugyanilyen mértékben fertőzött Fejér megyében már semmilyen korlátozásra nincs szükség.

A hivatalos adatok tehát nem támasztják alá a kormány döntését, kérdés, hogy léteznek-e egyáltalán olyan, nem hivatalos adatok, amelyek igen – írta közleményében a főpolgármester-helyettes.

Gy. Németh Erzsébet azt szeretné, hogy a kormány ne titkolózzon sem Budapest vezetése, sem a budapestiek előtt, hanem hozza nyilvánosságra, hogy milyen adatok alapján tartja indokoltnak a budapesti kijárási korlátozások fenntartását. Közlése szerint átláthatóságra, kölcsönös bizalomra és korrekt tájékoztatásra lenne szükség ahhoz, hogy egyetlen budapestiben se ébredhessen fel a gyanú, hogy a kormány pártpolitikai alapon döntött, és a tavalyi önkormányzati választáson elszenvedett vereségét szeretné megbosszulni a budapestieken a korlátozások fenntartásával.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük