Építkezés kezdődik az egykori Ady Endre Művelődési Központ helyén

Újpest

Újabb ingatlanfejlesztés veszi kezdetét Újpesten, ezúttal a korábbi Ady Endre Művelődési Központ helyén. A BAM csoport által megvalósítandó projekt keretében 146 lakásos társasház épül, amely már most komoly érdeklődést váltott ki. Az építkezés azonban nem mentes a vitáktól, hiszen a telek értékesítése óriási felháborodást keltett még 2019-ben.

A bukott fideszes, Wintermantel Zsolt vezette újpesti önkormányzat idején eladott ingatlant sokan bagóért elkótyavetyélt vagyonként emlegetik. Szóbeszéd szerint a vevő néhány éven belül jelentős haszonnal értékesíthette tovább az ingatlant, ami tovább növelte a helyiek elégedetlenségét.

A BAM csoport a telek megvásárlása után gyors ütemben megkezdte a fejlesztési terveket. Az építkezés során nemcsak lakások épülnek majd, hanem irodák, üzletek, belső közpark, valamint két szinten részben nyilvános P+R parkoló is, mely összesen 330 parkolóhelyet kínál. A projekt célja, hogy teljes mértékben megújítsa az M3 metró végállomásának közvetlen szomszédságában lévő területet.

Bár a BAM csoport több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az ingatlanfejlesztés terén, és számos sikeres projektet tudhat maga mögött, a helyiek körében vegyes fogadtatásra talált az új beruházás. Sokan attól tartanak, hogy az új lakópark felépítése tovább növeli a kerület amúgy is jelentős forgalmát, míg mások örömmel üdvözlik a modernizációt és a jobb infrastrukturális feltételeket.

Az Ady Endre Művelődési Központ helyén épülő lakópark sorsa tehát még kérdéses. Az építkezés elindulása azonban egyértelmű jele annak, hogy a BAM csoport komolyan veszi a fejlesztést, és a tervek szerint 2024 és 2026 között teljesen megújul a terület.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük