Alaptalan vádakkal riogatja a Fidesz az újpestieket – ismét…

Budapest Újpest

A Fidesz újabb támadást indított a Fővárosi Önkormányzat ellen, ezúttal Újpest lakosságát hergelve és félrevezetve. Az állítások szerint a fővárosi önkormányzat migráns- és hajléktalanszállót kíván létesíteni a kerületben, azonban ezek a vádak teljesen alaptalanok.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a fővárosi önkormányzat 2 milliárd forint közvetlen európai uniós forrást nyert el a lakhatási problémák enyhítésére. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a főváros eddig is nagyon sikeres volt az uniós források megszerzésében, és most civil partnerekkel közösen sikerült újabb támogatást szerezni a budapesti lakhatási problémák enyhítésére.

A támogatás célja nem más, mint nulla energiaigényű önkormányzati bérlakások kialakítása, a fővárosi lakásügynökség beindítása és az energiaszegénység csökkentése. Karácsony kiemelte, hogy az elnyert forrásokat a rászoruló budapestiek megsegítésére, biztonságos és fenntartható lakhatási lehetőségek bővítésére fordítják.

A Fővárosi Önkormányzat által vezetett konzorcium a New European Bauhaus keretében meghirdetett pályázaton nyerte el a támogatást az Európai Unió „EUI – European Urban Initiative” városfejlesztési programjában. A közel 5 millió eurós támogatás révén a Főváros AHA Budapest (Affordable Housing for All) projektje innovatív megoldásokat kínál a szociális lakhatás kihívásaira, hozzájárulva a város kulturális és ökológiai megújulásához.

A Fidesz állításai tehát teljesen alaptalanok. A támogatást elnyert lakhatási program célja a megfizethető, biztonságos és fenntartható lakhatási lehetőségek bővítése. A program keretében a fővárosi önkormányzat konzorciumi partnerekkel együttműködésben egy legalább 20 lakásból álló, közel nulla energiaigényű lakóépületet alakít ki a IV. kerületi Baross utcában egy hosszú ideje üresen álló volt iskolaépületből. Ez az épület rászoruló budapestiek számára biztosít majd megfizethető, fenntartható otthonokat.

A Fidesz riogatása és hazugságai csak arra irányulnak, hogy félrevezessék az újpesti lakosokat és megkérdőjelezzék a Fővárosi Önkormányzat erőfeszítéseit a lakhatási problémák megoldása terén. A valóság azonban az, hogy a főváros és partnerei valóban a budapestiek javát szolgálják, és az európai uniós forrásokat a legjobb helyre, a rászorulók támogatására fordítják.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük