Új járda és virágágyások az Attila utcában – biztonságosabb közlekedés a városrészben

Újpest

A város lakói örömmel fogadhatják a hírt, miszerint az Attila utca Szabadkai és Báthory utcák közötti szakasza új járdával gazdagodott. Altfatter Adalbert önkormányzati képviselő a közösségi médián keresztül tájékoztatta a lakókat az örömteli fejleményekről.

Megújult járda az Attila utcában

Az Attila utca járdájának régóta esedékes felújítása végre megvalósult. A korábban borzasztó állapotban lévő szakasz most már biztonságosabb és kényelmesebb a gyalogosok számára. Altfatter Adalbert képviselő megköszönte a lakók türelmét a kivitelezés ideje alatt, és reményét fejezte ki, hogy a megújult járda mindenki számára elégedettséget okoz.

Zöldebb környezet virágágyásokkal

Bár a fákat sajnos nem lehetett ültetni a rengeteg közmű miatt, az önkormányzat alternatív megoldással igyekszik zöldebbé tenni az utcát. Virágágyások telepítését tervezik az érintett szakaszra, amelyeket az ott lakókkal egyeztetve helyeznek majd el, ügyelve arra, hogy ne akadályozzák a parkolást. Altfatter Adalbert elmondása szerint ez a megoldás valamennyire növelheti a zöldfelületet, hozzájárulva a környezet szebbé tételéhez.

Új forgalomlassítók a biztonságosabb közlekedésért

Az önkormányzat a közlekedésbiztonság terén is fontos lépéseket tett. A Szabadkai, a Kisfaludy és a Gárdi Jenő utcákba korszerű, párna-kialakítású fekvőrendőröket helyeztek ki. Ezek az új típusú forgalomlassítók rugalmas anyagból készültek, ami minimális hanghatással jár és megfelelő sebességnél (25-30 km/ó) szinte észrevétlenül áthaladható. A cél, hogy ezek az utcák biztonságosabbak legyenek a közlekedők számára.

Összegzés

Az új járda, a tervezett virágágyások és a korszerű forgalomlassítók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy városunk élhetőbb és biztonságosabb legyen. Az önkormányzat a jövőben is folytatja a fejlesztéseket, hogy mindenki számára komfortosabbá tegye a mindennapokat.

További információkért és fejleményekért kövessék az önkormányzati képviselők bejegyzéseit és a városi hírportálokat!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük