Az újpesti tankerület bekérette az engedetlenkedők névsorát

oktatás Újpest

Ahogy reggeli posztunkban az Újpesti Hírmondó megírta, a tegnapi tanárkirúgások után országszerte polgári engedetlenségbe kezdtek tanárok, Újpesten pedig négy intézményből érkeztek hozzánk ezzel kapcsolatban hírek. A beszámolók szerint az Újpesti EGYMI, a Csokonai, a Könyves és a Lázár suli tanárai kezdtek tiltakozó megmozdulásokba.

Az Észak-budapesti Tankerületi Központ – kiszivárgó hírek szerint – bekérette az iskoláktól, hogy pontosan kik vesznek részt a polgári engedetlenségben, valamint arra is kíváncsiak, hogy a tiltakozók milyen tantárgyakat tanítanak.

Az Újpesti Hírmondó ezért kérdésekkel fordult az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz. Tamás Ilona tankerületi vezetőnek, aki korábban kicsivel kevesebb, mint 2,5 milliós jutalmat vehetett fel, az alábbi kérdéseket tettük fel:

  • Összesen hány tanár vett részt a mai napon (2022. december 1-jén) a polgári engedetlenségben Újpesten?
  • Miért volt szükség arra, hogy a résztvevők nevei mellett tudni akarták, milyen tantárgyakat oktatnak a tanárok?
  • Várható-e a tegnapihoz hasonló retorzió a polgári engedetlenségben résztvevő tanárok esetében?
  • Egyetért-e Tamás Ilona azzal, hogy kirúgásokat kell alkalmazni retorziós eszközként a polgári elégedetlenségben résztvevő tanárok esetében?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy kirúgásokat kell alkalmazni retorziós eszközként a polgári elégedetlenségben résztvevő tanárok esetében?
  • Egyetért-e a tanárok követeléseivel, és ezt hogyan igyekszik az oktatásért felelős politikai vezetés felé továbbítani?

Ha válasz érkezik, természetesen beszámolunk róla!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük