Fegyelmi eljárás indult Mészöly Géza „fekázós” nyilatkozata miatt

sport Újpest

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít az Újpest FC vezetőedzője, Mészöly Géza ellen. A döntés hátterében az áll, hogy a szakember a Diósgyőr elleni idegenbeli, 2–1-es győzelmet hozó mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megfogalmazott megjegyzései állnak.

A Nemzeti Sport által közzétett információk szerint Mészöly Géza kijelentéseit tartalmilag aggályosnak ítélték meg, ami a fegyelmi eljárás megindításához vezetett. A vezetőedző a csereként beálló Franklin Sasere játékára utalva használt kifogásolható kifejezéseket, amelyek nem felelnek meg a sportág etikai és szakmai normáinak.

Az MLSZ fegyelmi bizottságának eljárása rávilágít arra, hogy a labdarúgásban nincs helye a megkülönböztetés bármilyen formájának, és minden érintettnek – legyen szó játékosról, edzőről vagy más szakemberről – tiszteletben kell tartania az etikai normákat, valamint a sportszerűséget.

Mészöly Géza pozitív változásokat hozott a csapat teljesítményében. Azonban a mostani eset felhívja a figyelmet arra, hogy a sportteljesítményen túl a kommunikáció módja és tartalma is lényeges eleme a professzionális sportnak.

A fegyelmi eljárás részleteiről és a várható következményekről egyelőre nem érkezett bővebb információ.

Címke:

1 thoughts on “Fegyelmi eljárás indult Mészöly Géza „fekázós” nyilatkozata miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük