A bosszú és a határok nélküli hatalomvágy mozgatja az újpesti Fideszt

politika Újpest

Az elmúlt hetekben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az újpesti Fidesz stratégiája a közelgő önkormányzati választások előtt a gyűlöletkeltés és a negatív kampány eszközeire épül. A város és annak jelenlegi vezetése ellen irányuló retorika mögött azonban jól látható az ajánlat hiánya, amit a párt és annak helyi vezetése Újpest és Budapest számára kínál.

Az újpesti Fidesz nem tudott előállni olyan konkrét javaslatokkal, amelyekkel valós alternatívát nyújthatnának a választók számára. Az elmúlt időszakban a párt politikusai főként a jelenlegi vezetés elleni támadásokkal és negatív üzenetekkel jelentkeztek, amelyekben nem egyszer a gyűlölet és a megosztás eszközeit használták.

2019 óta ég bennük a bosszúvágy

A helyi Fidesz kommunikációjából egyértelműen érzékelhető az a mélyen gyökerező bosszúvágy, amely azóta bennük él, amióta 2019-ben elveszítették az önkormányzati választásokat. Az akkori történelmi vereség óta eltelt időben a párt nem talált vissza a konstruktív politikai diskurzushoz, és úgy tűnik, hogy fő céljuk a jelenlegi vezetés és a városvezetés lejáratása.

Wintermantel Zsolt és bandája számára két dolog tűnik elsődleges fontosságúnak: a hatalom és a pénz. Az újpesti Fidesz vezetői, akik a kampányukat a negatív üzenetek köré építik, nem tudtak felmutatni olyan konkrét terveket és javaslatokat, amelyek valódi előnyöket és fejlődést hoznának a kerület lakói számára.

A választók döntés előtt

Három hét múlva az újpestieknek dönteniük kell, milyen jövőt képzelnek el a kerületük számára. Az eddigi kampány alapján egyértelműen látszik, hogy a helyi Fidesz nem tudott konkrét ajánlatot tenni, amely valós alternatívát jelentene a jelenlegi városvezetéshez képest. Ehelyett a gyűlöletkampányra és a negatív üzenetekre helyezték a hangsúlyt.

Az újpestiek számára most az a feladat, hogy mérlegeljék, milyen városvezetést szeretnének látni a következő években. Olyan vezetést, amely a gyűlöletkeltés helyett a közösség építésére, a fejlődésre és a konkrét, kézzelfogható eredményekre helyezi a hangsúlyt, vagy pedig továbbra is egy olyan politikai irányvonalat, amely a megosztottságot és a negatív kampányt részesíti előnyben.

Az előttünk álló hetekben kiderül, hogy az újpestiek milyen üzenetre reagálnak, és milyen jövőt képzelnek el saját városuk számára. Az biztos, hogy a döntésük nemcsak a helyi politikai viszonyokat alakítja majd, hanem azt is, hogy milyen irányba halad tovább Újpest az elkövetkező években.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük