Hiteltelen Wintermantel kórházügyben

egészség Újpest

Wintermantel Zsolt, bukott újpesti polgármester, kórházügyben tett legújabb kijelentései különösen hiteltelennek tűnnek, figyelembe véve, hogy az Árpád kórház ingatlanjának árverését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) már korábban, 2023 júniusában is megkísérelte. Akkor szembetűnően Wintermantel nem emelte fel a hangját, nem kérte az eljárás felfüggesztését, ami mostani aktivizmusát különösen kérdésessé teszi.

Ez az ellentmondás tovább erősíti Wintermantel Zsolt hiteltelenségét az újpesti kórházügy kapcsán. A Belügyminisztérium államtitkárának, Takács Péternek 2023. év végi kijelentése, miszerint Újpesten nem fog kórház nyílni, még inkább kétségeket vet fel a politikus szándékainak őszinteségével kapcsolatban. Miért vált most hirtelen aktívvá Wintermantel az árverés elleni küzdelemben, miután korábban, egy hasonló helyzetben nem mutatott semmilyen ellenállást?

Wintermantel korábbi döntései, mint az Árpád kórház bezárása, a Szülőotthon kertjének eladása egy építkezési vállalkozónak, és egyéb egészségügyi intézmények sorsának elhanyagolása, már eleve aláásták hitelét ebben a kérdésben. Az, hogy most, egy újabb árverési kísérlet kapcsán aktivizálódik, miközben korábban hallgatott, csak tovább súlyosbítja ezt a helyzetet. Ez a viselkedés erősen utal arra, hogy a politikus kampánycélokra használja fel az újpesti kórház ügyét, próbálva megnyerni a helyiek támogatását egy olyan ügy kapcsán, amely korábban nem érdemelte meg a figyelmét.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezése és a kórház megőrzésére irányuló felhívások így nem csupán hiteltelenek, hanem egy politikai stratégia részének is tűnnek, amely a közelgő választási időszakban próbálja helyrehozni Wintermantel Zsolt megítélését az újpestiek körében. Az MNV által korábban is megkísérelt árverések és a mostani, hirtelen jött aktivizmus közötti ellentmondás csak megerősíti a helyi lakosokban azt a benyomást, hogy az újpesti kórház ügye sajnos több politikai manőverezés tárgya, mint valódi közösségi érdek.

Címke: