Bérlakásokat alakítanak ki a Baross utcai iskolaépületből

Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere büszkén jelentette be közösségi média oldalán, hogy a kerület fontos uniós látogatást fogadott. Nicolas Schmit, az Európai Unió foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosa tett hivatalos látogatást Újpesten, hogy megismerkedjen egy nagyon fontos fejlesztési tervvel és beruházással.

A látogatás során Schmit úr megtekintette a Baross utcai iskolaépületet, mely egy uniós program keretében újul meg. A projekt célja, hogy a lepusztult épület egyik szárnyát megfizethető bérlakásokká alakítsák át, míg a másik szárny szintén uniós támogatással újulhat meg később. A fejlesztések bemutatására Karácsony Gergely főpolgármester és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is csatlakozott, hangsúlyozva a fővárosi önkormányzat elkötelezettségét a projektek iránt.

Deri Tibor kiemelte, hogy az Európai Bizottság képviselői számára fontos volt látniuk, hogy Újpesten az uniós forrásokat célszerűen és átláthatóan használják fel. A polgármester üzenete szerint a látogatás során Schmit biztos úr meggyőződhetett arról, hogy a támogatások nem luxuscikkekre vagy magánhasználatra fordítódnak, hanem valódi közösségi és infrastrukturális fejlesztésekre.

Nicolas Schmit a látogatás végén elégedetten távozott, elismerve az önkormányzatok erőfeszítéseit és tervét a helyi közösség javára. Déri Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy lehetősége nyílt megmutatni, hogy Magyarország sokkal több az általánosított negatív képnél, és hogy Újpesten élnek szorgalmas és becsületes magyar állampolgárok.

Déri Tibor a találkozón hangsúlyozta, hogy nem ez az egyetlen ilyen program Újpesten, szintén uniós forrásból újulhat meg a Fóti út és a Megyeri út sarkán lévő iskolaépület is, ahol szintén bérlakásokat alakítanak ki. Erről korábban itt írtunk:

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük