Varju László: „Az igazamért mindvégig küzdeni fogok!”

közélet Újpest

Varju László, Újpest országgyűlési képviselője, közösségi média bejegyzésében jelentette be, hogy a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön bűnösnek találta garázdaság, testi sértés és választási csalás vádjaiban. Az ítélet kapcsolódik az 2018-as, az MTVA-székházban történt eseményekhez, ahol Varju szerint a biztonsági őrök bántalmazták, ő mégis ő került vádlottként a bíróság elé.

A Fővárosi Törvényszék korábban, tavaly januárban, még felmentette a testi sértés vádpontja alól, azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla most megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és Varjut minden vádpontban bűnösnek találta. Az ítélőtábla ezzel megerősítette az elsőfokú bíróság által kiszabott 900 ezer forintos pénzbírságot.

A döntés ellen Varju azonnal fellebbezést jelentett be, hangsúlyozva, hogy a másodfokú ítélet még nem jogerős. Az ügyészség háromnapos gondolkodási időt kért a fellebbezésre reagálva.

Varju László bejegyzésében heves kritikát fogalmazott meg az Orbán-kormány irányában, összehasonlítva saját helyzetét egy, az államfő által kegyelemben részesített, bűnöző esetével. Kiemelte az igazságszolgáltatás és a törvény előtti egyenlőség fontosságát, valamint azt, hogy egy országgyűlési képviselőt nem lehet büntetlenül bántalmazni.

Az ügy várhatóan további figyelmet fog kapni a közvélemény és a jogi szakma részéről is, különösen a fellebbezési eljárás során. Az eset ismét reflektorfénybe helyezi a politikai tisztesség és a jogállamiság kérdéseit Magyarországon.

Címke:

1 thoughts on “Varju László: „Az igazamért mindvégig küzdeni fogok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük