Szociális bérlakásokat alakítana ki a Fővárosi Önkormányzat egy elhagyott iskolából Újpesten

Budapest Újpest

Újpesten alakítják ki Budapest első pozitív energiamérlegű városrészét, illetve szociális bérlakásokat a Fóti és Megyeri út sarkán álló elhagyott iskola épületéből.

Februárban startolt Lyonban az ASCEND projekt, ami München és Lyon tapasztalataira építve hat másik városban teszi lehetővé, hogy egészséges és erőforrás-hatékony, fenntartható energetikai rendszerek jöjjenek létre. Budapesten mindez először a Megyeri út és Fóti út kereszteződésében jöhet létre – adta hírül a Fővárosi Önkormányzat közösségi oldalán.

Hozzátették: a Megyeri út 45. alatt egykor iskolaként működő, ma kihalt épületben szociális bérlakásokat hoznak létre, a földszinten pedig szolgáltatásoknak adnak helyet. A cél, hogy a Megyeri úti temetőt, a Béla utcai idősotthont és az Észak-Pesti Szennyvíztisztító telepet is be tudják vonni a klímabarát fejlesztésbe, valamint állami és egyházi intézmények is csatlakozhatnak majd.

Az egyszerre klímavédelmi és szociális fókuszú fejlesztésben a környék fenntartható közlekedési lehetőségein is javítani terveznek. Ennek részeként a BKK – Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve vizsgálják a közösségi közlekedés, az elektromobilitás és azok megújuló energiás fejlesztési lehetőségeit – áll a közleményben.

Címke:

2 thoughts on “Szociális bérlakásokat alakítana ki a Fővárosi Önkormányzat egy elhagyott iskolából Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük