Így fejlesztené a közösségi közlekedést a BKK Újpesten

Közlekedés Újpest

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új tervei jelentős változásokat hoznak az Újpest és környéki közösségi közlekedésbe. A fejlesztések középpontjában a 12-es villamos meghosszabbítása és új buszkapcsolatok létrehozása áll.

Elsőként, a 12-es villamos vonalának meghosszabbítása a Lehel térig kiemelkedő jelentőségű. Ez a lépés közvetlen kapcsolatot teremt Rákospalota és a XIII. kerület között, megkönnyítve ezzel az utasoknak a gyorsabb és kényelmesebb közlekedést. A fejlesztés része a pesti fonódó villamos projekt első ütemének, amely a 14-es villamossal közös útvonalon biztosítja majd a zavartalan közlekedést Rákospalotától egészen a Lehel térig. A BKK a villamosvonalat a jövőben a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a Deák térig is tervezi átvezetni, amely a 2027-2030 közötti időszakban valósulhat meg.

A második jelentős fejlesztés Újpesten történik, ahol a BKK új buszkapcsolatot teremt Megyer és Káposztásmegyer között. A tervek három lehetséges megoldást tartalmaznak: a 147-es, a 30A, vagy a 196-os buszok útvonalainak módosítását. A döntés még várat magára, hogy a buszok melyik útvonalon közlekedjenek, és hogy a végállomás Káposztásmegyer I-nél vagy II-nél legyen-e. Még nincs döntés, hogy a busz útvonala merre kerüljön: a végállomás Káposztásmegyer II-n legyen a Mogyoródi-pataknál, vagy elég Káposztásmegyer I, Szilas-patak megállónál. Az is kérdés továbbá, hogy a Megyer felől érkező buszok inkább végig az Óceánárok utcán, vagy a Farkaserdő utcán keresztül jussanak el Káposztásmegyer II-re, ha az a döntés születne, hogy ott forduljanak vissza a buszok.

A BKK és Újpest Önkormányzata lakossági fórumot szervez, ahol a helyi lakosok is kifejthetik véleményüket és javaslataikat a tervekről. A fórum helyszíne és időpontja még nem ismert, de várhatóan február elején kerül megrendezésre Káposztásmegyeren. A BKK még nem válaszolt a kérdéseinkre, de ha válaszolnak, természetesen azt is közzétesszük.

Összességében, a BKK tervei jelentős mértékben javítják majd az Újpest és környékének közlekedési lehetőségeit, elősegítve a gyorsabb és kényelmesebb utazást a fővárosi lakosok számára.

Címke:

1 thoughts on “Így fejlesztené a közösségi közlekedést a BKK Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük