Ősszel forgalomba állnak az új CAF-villamosok Budapesten

Budapest

Megkezdődött azoknak a CAF típusú villamosoknak a gyártása, amelyek közül az elsők idén ősszel érkeznek meg Budapestre. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint 2022 novemberében 20 rövid, tavaly márciusban pedig 31 (26 rövid és 5 hosszú) járművet rendeltek meg a spanyol gyártótól. A spanyol járműgyártó pedig ütemezetten halad a munkákkal: a vázszerkezet oldalának összeszerelése után a kész elemek – a szükséges ellenőrzések után – a festési részlegbe kerülnek. – írja a Telex.

A megállapodás szerint az első új járművet várhatóan idén szeptember végén lehet átvenni, majd havonta kettesével állnak forgalomba a villamosok. Az utolsó előreláthatólag 2026 nyár végén érkezik meg Spanyolországból.

A fővárosi villamosbeszerzésekkel 2021-ig 73 vadonatúj, CAF típusú villamos állt forgalomba. Az újabb, összesen 51 jármű érkezésével és forgalomba helyezésével olyan vonalakon is közlekedhetnek majd alacsony padlós, légkondicionált, energiatakarékos villamosok, ahol jelenleg nincs vagy csak néhány ilyen jár a BKK szerint.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük