Egy éve nincs köztünk…

sport Újpest

Lázár Bence 1991. március 21-én született Kecskeméten. Lajosmizsén kezdett focizni és hamar világossá vált, van keresnivalója a sportágban. Kisvártatva a fél NB I kopogtatott az ajtaján, sőt állítólag külföldi lehetősége is lett volna, ám ő az Újpestet választotta. A lila-fehéreknél emlékezetesre sikerült a bemutatkozása, a Kaposvár ellen csereként beállva 2011 februárjában nemcsak a támadójátékot tudta felgyorsítani, hanem győztes góljáról hetekig beszéltek még később is.

Remek első évet zárt, 13 találkozón nyolcszor lőtt gólt az akkor csupán 19 esztendős csatár. Ennél is szembetűnőbb volt azonban, hogy mennyire jó eszű, intelligens játékost ismert meg benne a sportág. Nem csak a pályán látott jól, hanem egy-egy interjú alkalmával is élvezet volt hallgatni – írta egy éve Aranyossy Áron, a 24.hu újságírója.

Lázár Bence karrierjét beárnyékolták az állandó hátsérülések. A lila-fehéreknél végül 66 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes, a csapattal Magyar Kupát is nyert. Kölcsönben szerepelt az osztrák SV Würmlában és a Nyíregyházában, aztán jött a borzasztó hír 2015 szeptemberében: leukémiát diagnosztizáltak nála.

Forrás: 24.hu

Emlékezetes maradt, mennyire pozitívan állt betegségéhez. Az volt az álma, hogy profi labdarúgó legyen, mégis fel kellett adnia néhány évnyi focizás után, de ő nem sajnáltatta magát. Kifejezetten úgy beszélt a leukémiáról, mint egy olyan akadályról, amit nyilvánvalóan le fog győzni…

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük