A települések negyedén csak egy polgármesterjelölt lesz

politika

Négy településen is kilenc polgármesterjelölt indulna a júniusi választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból, amit az állami hírügynökség tett közzé.

A legtöbb, azaz 9 polgármesterjelölt a Baranya megyei Kölkeden és Nagydobszán, a Pest megyei Szigetszentmiklóson és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőn van. Öt éve még csak egy ilyen település volt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszeg. Ott most mindössze egyetlen polgármesterjelölt van.

Nyolc településen 8 nyilvántartásba vett polgármesterjelölt van: Budapest 18. kerület, Kalocsa (Bács-Kiskun megye), Kisharsány (Baranya megye), Eger (Heves megye), Öcsöd (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Jobbágyi (Nógrád megye), Hencse (Somogy megye) és Kótaj (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye). Huszonöt településen hét polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba a júniusi választásra.

A 3177 település több mint egynegyedében, 853-ban azonban csak egy polgármesterjelölt indul a választáson. Öt évvel ezelőtt 913 ilyen település volt – írta az MTI.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük