Edzőkérdés Újpesten: ha Mészöly megy, akkor ki jön?

sport Újpest

Az Újpest FC szurkolói szomorúan hagyták el a stadiont péntek este, miután csapatuk 3-0-s vereséget szenvedett a Kecskeméttől az OTP Bank Liga 32. fordulójában. A fővárosi lila-fehérek azonban nem csupán az eredmény miatt kerültek a sajtó figyelmének középpontjába. A klub jövője és az új edzői kinevezés vált a legnagyobb kérdéssé a következő idényt illetően.

A jelenlegi vezetőedző, Mészöly Géza szerződése a szezon végén lejár, és bár a csapat bennmaradását kiharcolta, a Mol-csoport, az Újpest többségi tulajdonosa új szellemi frissítést tervezhet. A klubhoz visszatérő Kovács Zoltán főtanácsadóként, valamint Szakály Péter vezető játékosmegfigyelőként fog dolgozni, ami új irányt sugall.

A kulcskérdés az új vezetőedző személye lesz. A felmerült nevek között szerepel Dárdai Pál, aki a Hertha BSC-től távozik, és Lőw Zsolt, aki a Bayern München szakmai stábjából távozik. Mindkét edző magas szintű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, és jelentős változásokat hozhatnak az Újpest játékstílusában.

Dárdai esetében az Újpestnél történő munkavállalás vonzó lehetőség lehet, hiszen ő maga is magyar származású, és ismeri a hazai futball körülményeit. Lőw Zsolt azonban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem tervezi, hogy ő legyen az Újpest edzője, bár a jövőben nem zárja ki ezt a lehetőséget, vagy akár a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Ifjabb Bene Ferenc neve is felmerült a lehetséges jelöltek között. Ő és Kovács Zoltán együtt nézték a pénteki mérkőzést, ami erősítheti azon spekulációkat, hogy Ifjabb Bene lehet az ideális jelölt az újpesti kispadra.

A klub szurkolói és a futball közösség egyaránt izgatottan várják az elkövetkezendő hetek fejleményeit, hogy megtudják, ki fogja vezetni az Újpest FC-t a következő szezonban, és milyen irányt vesz a klub a jövőben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük