A Margitsziget ad majd otthont a Békemenetnek

közélet

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) „Magyarország maradjon a béke szigete!” jelszóval Békemenetet szervez június 1-jére a budapesti Margitszigeti Nagyrétre. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a béke jelentőségére és Magyarország szerepére ebben az értékben.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a szervezők kiemelik: „Magyarországot szeretnénk szimbolikusan a béke szigetévé tenni aznap.” A közlemény szerint a rendezvény kritikai hangot is megfogalmaz Brüsszellel és az európai vezetőkkel szemben, akik szerintük „háborús lázban égnek”, és akik a katonai segítségnyújtást tervezgetik, míg a francia elnök az atomfegyverek használatának vitáját is felvetette.

A Békemenet részleteiről a szervezők elmondták, hogy minden békeszerető embert szeretettel várnak az eseményen, amely a történelmi borzalmakból tanulva kiáll a béke mellett, mint egyetlen elfogadható álláspont.

A margitszigeti rendezvényre több ezer résztvevőt várnak, akik között politikai és közéleti személyiségek is megjelenhetnek, hogy támogassák a békére való törekvést és Magyarország ebben betöltött pozitív szerepét.

Az esemény a békére való törekvés mellett lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők közösen fejezzék ki az ország politikai irányvonalával való egyetértésüket, valamint hogy felhívják a figyelmet a béke fenntartásának fontosságára nem csak hazánkban, hanem globálisan is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük