Wintermantelék nem nyugszanak – továbbra is támadják a Farkas-erdőt

Újpest

A Farkas-erdő sorsa évek óta politikai törésvonalat képez Újpest történetében. A jelenlegi városvezetés a természetvédelem mellett döntött, jogilag védetté nyilvánítva a terület egy részét, és ezzel megakadályozva az előző bukott polgármester, Wintermantel Zsolt által támogatott íjászközpontot és egyéb építési terveit.

Wintermantel, aki az íjászközpont és más rendeltetési egységek létrehozását tűzte ki célul a Megyeri út Farkas-erdő felé eső részén, hevesen bírálja a mostani városvezetést, miután a tervei megvalósításának lehetősége elúszott. „Vajon miért?” – teszik fel sokan a kérdést manapság. A bukott polgármester és támogatói csoportja most lejárató kampányba kezdtek, ahol a jelenlegi városvezetést teszik felelőssé a „lehetőségek elvesztéséért” és a „fejlődés gátolásáért”. Annyira fáj nekik, hogy nem lett íjászközpont a Farkas-erdőben, hogy mindent megtesznek, hogy besározzák azt – hamis tartalmú szórólapokkal, fizetett Facebook-reklámokkal támadnak az újpestiekre.

Ez a kampány azonban a helyi közösségek és környezetvédelmi csoportok szerint csak elfedi a valódi tényeket: hogy a Farkas-erdő megóvása kulcsfontosságú Budapest és Újpest zöld infrastruktúrájának fenntartása és a biodiverzitás védelme szempontjából. A jelenlegi városvezetés kiáll amellett, hogy a zöldterületek védelme nemcsak a jelen, de a jövő generációi számára is elengedhetetlen.

„A Farkas-erdő védetté nyilvánítása egyértelmű üzenet arról, hogy Budapest hosszú távú jövőképe a fenntarthatóságon és az életminőség javításán alapul, nem pedig a rövid távú gazdasági haszon maximalizálásán” – mondta el lapunk kérdésére az önkormányzat szóvivője.

Wintermantel és csapata azonban nem állnak le: kampányukkal továbbra is próbálják befolyásolni a közvéleményt és nyomást gyakorolni a városvezetésre, hogy újragondolják a terület jövőjét. A helyi lakosok és természetvédelmi szervezetek a városvezetéssel karöltve azonban kitartanak amellett, hogy a Farkas-erdő védelme elengedhetetlen a város ökológiai és közösségi jólétének biztosítása érdekében. „Az biztos, ha rajtuk múlna, lehet, hogy akkumulátorgyár épülne a Farkas-erdő helyén” – mondta el kérdésünkre válaszolva egy hölgy a Farkas-erdő tőszomszédságában a minap.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük