Karácsonyi pitiánerség Wintermanteléktől

politika

Korábbi cikkünkben számoltunk be arról, hogy a fideszes Wintermantel Zsoltbizalmasa, a „helyi Polt Péter”-nek nevezett dr. Tahon Róbert, jegyző megbízásából négy ellenzéki párt kapott figyelmeztetést, és kilátásba helyeztek részükre akár 2 millió forint bírságot is csak azért, mert az Újpesti Piac előtti közterületnek számító területen szerveztek gyülekezést, aláírásgyűjtést az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról. Ezt a rendezvényt a rendőrségen bejelentették, így a Gyülekezési törvény alapján abban senki sem akadályozhatta volna őket – mondták el korábban megkeresésünkre az érintettek.

dr. Tahon Róbert, Újpest jegyzője Forrás: fightermagazin

Most újabb jogi eljárást indítottak a Momentum, Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt ellen. A birtokvédelmi eljárást az önkormányzat tulajdonában lévő UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt. leányvállalata az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. kezdeményezte. Közismert, hogy a Piac Kft. ügyvezetője, Práger Ferenc is a fideszes Wintermantel Zsolt bizalmi köréhez tartozik. A kérelmet elbírálására a Fővárosi Kormányhivatal (melynek a szintén fideszes György István a vezetője) a szintén fideszes vezetésű III. Kerületi Önkormányzat jegyzőjét kérte fel. A birtokvédelmi eljárás lényegében azt célozza, hogy valahogyan kiszorítsák az ellenzéki pártokat a Piac előtti közterületekről, hivatkozva egy közterület használati szerződésre, melyet a piac és az önkormányzat kötött egymással. Ez a III. kerületi jegyző hagyta egyébként jóvá az MTVA birtokvédelmi beadványát tegnap, amikor ellenzéki képviselők bementek a köztévé székházába, és ahol biztonsági őrök verték meg Varju Lászlót, az újpesten megválasztott országgyűlési képviselőt.

Práger Ferenc, az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. ügyvezetője
Forrás: youtube

Az érintett ellenzéki pártok megkeresésünkre kifejezésre juttatták felháborodásukat, szerintük a közterület az közterület, és törvényes jogaikban gyakorlásában akarják őket akadályozni. Elmondták, hogy ahogyan a korábbi eljárásban fellebbezést nyújtottak be, ebben a birtokvédelmi eljárásban is készek ők is jogi eszközökkel harcolni az igazukért. Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen pitiánerséggel az elmúlt években sohasem találkoztak, és így a fideszes Wintermantel-kör nyilvánvalóvá tette, hogy félnek az ellenzéktől és azok újpesti szavazóitól. Azt is elmondták, hogy az újpesti politikai kultúra eleme volt az elmúlt évtizedekben, hogy a politikai pártok egymás közötti vitáikat nem jogi úton, hanem politikai viták keretében igyekeztek megoldani. Ezt az illemszabályt már többszörösen is megszegték Wintermantelék. Ráadásul azért is álszent az eljárás szerintük, mert Wintermantel Zsolt egyik nemrégiben közétett posztjának aláírásakor elfelejtette feltüntetni pártját a Fideszt, összefogásról papol, eközben az újpesti szavazók többségét képviselő ellenzéki pártokat támadják jogi eszközökkel.

Címke:

3 thoughts on “Karácsonyi pitiánerség Wintermanteléktől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük