Varga Mihály pénzügyminiszter és Horthy Miklós kormányzó főispán öccse is vármegyei díszpolgár lett

közélet

Teljes erővel tenni kell Magyarország, a magyarság felemelkedéséért, a mostani munka határozza meg, hogy „a viharok elmúltával milyen világban fogunk élni” – mondta a pénzügyminiszter Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat augusztus 20-i ünnepi megemlékezésén, amin kitüntető díjakat és címeket adtak át. – írja a 444.hu.

Varga Mihály – a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díj átvétele után – az elismerésben részesülők nevében azt mondta: az ember csak egy meghatározó értékrend szerint élhet és dolgozhat. Áldásnak nevezte, „ha láthatjuk eredményeinket, ha tudhatjuk, munkánk segíthette a szülőföldünk fejlődését, a magyar emberek előre jutását”. Meggyőződése, hogy csak úgy lehet jól, mások számára is hasznosan végezni a munkát, ha világosan látjuk, honnan indultunk – mondta.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke közölte: augusztus 20-a a magyar nemzet egységének jelképe, a magyarság egyetemes ünnepe; Szent István hagyatéka, szilárd hite és vasakarata példaként szolgál. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő térségének nevezte, hangsúlyozva, hogy a munkát tovább kell folytatni, az értékeket megőrizve és a hagyományokat megerősítve.

A megyei közgyűlés Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjat adományozott posztumusz vitéz dr. nagybányai Horthy Szabolcsnak is, a vármegye hősi halált halt főispánjának, a 13. Jász-Kun Huszárezred főhadnagyának, református egyházmegyei gondnokának. A díjat a család képviseletében Horthy István és Horthy Éva vette át július elején Kenderesen – írja az MTI.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük