Mióta a Közgép nincs Simicska tulajdonában, újra dőlnek hozzá az állami milliárdok

gazdaság pénz politika

A Közgép nyerte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő 43 milliárdos közbeszerzését, vette észre a 24.hu. Az uniós tenderfigyelőből az is kiderül, hgy az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály–Lakitelek szakasz megvalósítására visszakötéssel Kecskemét irányába és kapcsolódó építmények tervezésére és kivitelezésére elnevezésű pályázatot nyerte meg.

A dolog érdekessége, hogy  a 2018-ban a Simicska Lajostól Nyerges Zsolt érintésével végül Szíjj László érdekeltségébe került cég egykor halomra nyerte a közbeszerzéseket. 

AZONBAN AZ ORBÁN-SIMICSKA HÁBORÚ IDŐSZAKÁBAN AZ ÁLLAMI MEGRENDELÉSEK ELAPADÁSÁVAL PÁRHUZAMOSAN CSÖKKENT AZ ÁRBEVÉTEL IS.

A cég 2018-ban csak alig több mint egy milliárd forintos árbevételt ért el, pedig 2017-ben még 4,8 milliárd feletti forgalmat bonyolított az éves beszámolója szerint. Ezek összegek egészen eltörpülnek a 2014-es csúcs mellett, ekkor még több mint 112 milliárd forint folyt be a Közgéphez. 

Simicska kapitulált

A Közgéptől akkor vált meg Simcsika Lajos, mikor a 2018-as újabb Fidesz-kétharmad után kvázi kapitulált, és eladta az érdekeltségei túlnyomó részt régi harcostársának, Nyerges Zsoltnak, akitől Mészáros Lőrinc üzlettársához és bizalmasához, Szíjj Lászlóhoz került.  Sokáig bizonytalan volt a Közgép sorsa, azonban úgy tűnik most ismét tényező a Simicska-érában szárnyaló építőipari vállalat. Csak éppen Simicska nélkül…

Forrás: Index, Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük