„Nagyvárosban is lehet kisvárosi hangulat”

Budapest gazdaság Ingatlan környezet

A Budapest TE meg ÉN podcastban ezúttal Balogh Samuval, Karácsony Gergely kabinetfőnökével beszélget a két műsorvezető, Veress Dóra és Gellért Gábor. A téma pedig a város jövője. Az alapfogalmak. Az élhető várost a következőképpen képzeli el Balogh Samu:

“Ha 10 percen belül el tudom érni a munkahelyem, a szolgáltatásokat, a boltot, a gyógyszertárt, közel van az óvoda és az iskola. Este el tudunk menni egy étterembe, moziba, színházba és 10 percen belül ki tudunk jutni a zöldbe. Nagyvárosban is lehet kisvárosi hangulat.”

Bécs vezeti az élhetőségi ranglistákat, és ez a város nagyon hasonlít Budapestre. De másképpen fejlesztik a várost. Most építenek egy mintavárosrészt, ehhez úgy fogtak hozzá, hogy kivitték a területre a metrót. Tulajdonképpen a semmibe. De, akik az itt épülő lakásokba költöznek, tudják, hogy a közlekedésük megoldott.

Budapesten a jelenlegi legnagyobb fejlesztés a Kopaszi gát környékén zajlik.

A tervek szerint majd kimegy oda a villamos, és elvileg megáll a vonat. De azok a házak már állnak. És az emberek, akik oda költöznek, autóval fognak járni. Nincs más választásuk. Mi csak olyan irányokat fogalmazunk meg, olyan fejlesztéseket szorgalmazunk, amelyek a 2013-as hosszú távú városfejlesztési koncepcióban szerepelnek. Ez egy kiváló szakmai anyag, komolyan vesszük, eddig nem eszerint fejlesztették a várost.

Kopaszi gát
Fotó: BVA/Soós Bertalan

A teljes podcast itt hallgatható meg.

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük