Komoly csődhullám és munkanélküliség jöhet

gazdaság

A vendéglátó helyek közel fele húzhatja le a rolót a közeljövőben, mivel az emberek a szabadon elkölthető jövedelme drasztikusan csökken, és nem mennek vendéglőbe étkezni. Ennek nyomán a munkaerőhiányt munkanélküliség válthatja fel az ágazatban.

Ahogy kimászunk az egyik válságból, jön a másik. Ha végre felállunk, az egyik lábunkat újra kirúgják alólunk. Fogalmunk sincs, mi lesz. A jövő nem túl fényes. Az egész egy nagy nem tudom – idézi a Telex a vendéglátósokat, akik Ilyen mondatokkal kezdik a beszélgetést mostanában. Az általános várakozás eddig az volt, hogy nyílik majd az olló, és a nagyon magas árszintű, fine dining helyek maradnak majd meg, illetve a legolcsóbb büfék, és a középárfolyamos, megfizethető éttermek közül zár be a legtöbb.

Az biztos, hogy rengetegen fognak tönkremenni, a helyek akár 40-50 százaléka bezárhat a közeljövőben – mondták a hírportál riportjában megszólaló szakmabeliek. Azoknak az éttermeknek van esélye az életben maradásra, ahol nagyon nagy a forgalom és a sűrű fillér elve alapján fenn tudják tartani a működésüket. Vagyis akik keveset keresnek egy-egy terméken, és a szokásosnál jóval többet kell belőle eladniuk ugyanahhoz a profithoz.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük