Alföldi Róbert: Nagy baj van!

közélet vélemény

Kérném jól olvasni a következő szöveget, mert egyáltalán nem arról szól, hogy azt, aki felháborítóan és erkölcstelenül viselkedett egy színházban, bármilyen módon felmentené. Hanem arról, hogy végre a valóságról beszéljünk: a #metoo valóságáról, és ne az álszent, hazug, kisstílű politika valóságáról – kezdi Alföldi Róbert a sorait, majd Csáki Judit színikritikus írását osztja meg:

Csáki Judit


„Most lett elég.
Talán már korábban is az volt, de

most aztán végképp elég. hogy ezek a Kósa nevű halászok, meg a bérfirkászaik papolnak erkölcsről, akik kajánul hunyorítanak, ha egy képviselő felesége elbotlik a vakkomondorban, és pont úgy néz ki, mint akit agyba-főbe vertek,

akiknél macsó virtusnak számít nyálcsorgatva asztal alatt taperolni a nőt, akiknek a gazdája is egy korlátolt férfihólyag, akik büszkén nem szavazzák meg a családon belüli erőszak elleni törvényt, sem az isztambuli egyezményt, és jár a szájuk családról, miközben napi betevőjük a parlamentben is a verbális alázás, a lenézés és lekezelés (“boldogkarácsonyt”, mondja a hal bűzös feje).

Hát közlöm, hogy ez is “#metoo”, meg az is, ahogy ezek a szétivott-szétzabált képviselők nagyképűen és kézlegyintéssel merészelik elhajtani a dolgukat végző újságírót, ez is metoo, és a metoo fölülről jön, kormányilag engedélyezve, sőt! és akkor holmi sikkasztós jachtokról még egy szót sem szóltam.

És most rátennék mocskos mancsukat a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, meg a Katona József Színházra, ahová egyébként a lábukat be nem tették – ne is tegyék –, de el a kezekkel Máté Gábortól és a Katonától, és el a kezekkel a Színművészetitől is.

Tönkre vágtatok már annyi mindent, mondom, most már nagyon elég!

( az írást a szerző hozzájárulásával osztottuk meg )

Fotó: Németh Dániel

Címke:

14 thoughts on “Alföldi Róbert: Nagy baj van!

 1. Kedves Allföldi Róbert Müvész Ur! Elolvastam az Ön által irt bejegyzést, és nagyon nagy igazságokról irt, amit én is hasonlóan értelmezek. Miondig megkérdezem saját magamtól, /75 éves vagyok, három unokám, és három dédunokám van!/ hogyan lehetséges egy ilyen – hogy finom legyek és urinő – ilyen rendszert kiépiteni, ahol mindenki a legfelsőb szinteken hazudik, lop, – mi az hogy lop? … rabol, nem számit semmi és senki, csak a familia gazdagodása, a HATALOMba való maradás, stb., stb . A jelenlegi igazságosztók félrenézése a mutyiknál, a a szexpartik jelenléte a „tiszta mint a hó” plitikusoknál, és még sorolhatnám reggelig, … HOGY LÉTEZHET ILYEN???? Müvészek, politikusok és az egyszerü emberek , MÁSSÁGÁT , képtelenek elfogadni, pedig nagyon sokan vannak, és miért nem lehet tolerálni ezt is ugy???? ahogy kellene egy normális hazában???? Azt bezzeg pirulás nélkül simán b ejelentik, hogy ki kivel, mennyivel gyarapodott a vagyona, „csupán csak természetesen a havi fixből!!!! hipp-hopp milliárdos lett. Nekünk, öregekn ek már nincs jövőnk, csak MULTUNK van, de az senkit sem érdekel, ugyanugy, mint az, hogy most már a szinházakra tették rá a mancsukat!!! Mivel késő van már, be is fejezem ezt az eszmefuttatásomat, szomoruan veszem tudomásul, hogy ebben a hazában már sem az ember, sem a müvészet, sem a megértés, a tolarencia, és !!! uram bocsá! a gyülölet „”kiüzése nem szerepel a palettájukon. Üdvözlettel kivánok Önnek és barátainak : BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!!!! és egy sokkal job b, és szebb BOLDOG UJ ÉVET. – Lili-néni

 2. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Telejesen egyetértek Alföldi Róberttel. Ebből, a fideszből és orbánból már tényleg elég , SOK ! Ilyen mocskos szemét miniszterelnöke (ráadsául vélemyémnyem szerint illegitim) még a Rákosi időben sem volt ennek az országnak. A rákosi szintén egy diktátor volt de bizonyos értelemben kényszerhelyzetben volt, ugyanakkor nem volt tolvaj amit erről a köztörvényes bűnözőről nem lehet elmiondani, ráadsául ez önként minden külső nyomás nélkül teszi a sokkal undorítóbb dolgokat mint rákosi. Aki élt és átélte azokat az időket tudhatja, hogy miért is kellett neki egy kirgiz nőt felségűl vennie akikt csak feltételezem sztalian utasítáésára biztosítéknak szántak. Volt annak idején egy karikatúra amit soha nem felejtek el. A rákosi ül az iróaszal előtt , éppen aláír valamit mögötte meg a kirgiz feleség pisztolyt tart a tarkójához ! Most nem szabad megosztani egy orbán karikatúrát mert úgy jár mint én , a fb-on , hogy letiltják 30 napra !

  1. Kedves Uram! A magyarok a felejtés bajnokai. Az is lehet, hogy önnek jó volt a Rákosi érában. Én azt tudom, hogy az apám egyetlen keserű mondatért, amelyben a kenyér minőségét tette szóvá, lakhely változtatásra kényszerült, s 2 évi keresete ment rá az ügyvédekre, hogy megússza a börtönt. Semmelyik korszaki vakgyűlölet nem vezet sehova.

 3. Az ellenzék elfoglalta Újpestet. Ezentúl ez kapjátok. A függetlenséget, a mocskos független újságírást. Akik megválasztottátok őket, ez a mércétek. Nézzetek tükörbe….

 4. TOKELETESEN IGAZA VAN ALFOLDI ROBINAK ELEG VOLT EBBOL A MOCSKOS HAZUG TOLVAJ KORMANYBOL.EL A MOCSKOS KEZEKKEL A SZINHAZTOL ES A SZINMUVESZETI EGYETEMTOL.EMBEREK EBRESZTO .KERGESSUK EL EZT A MOCSKOS ORBANT ES TOLVAJ KORMANYAT.HA A JO ISTEN VELUNK VAN MERT VELUNK VAN ORBAN NEM LEHET ELLENUNK.AMEN.

 5. Alföldi Róbertnek ezer százalékig igaza van! Ezek akarnak pálcát törni valakik felett, akiknek a tevékenységük a csalás, lopás és hazudozásban merül ki!

 6. Igen, nagyon elég már abból amit ezek itt véghezvisznek. Nincs közöttünk senki, aki összefogná a népet,s utcára hívna . Illetve kevés ember mozdul meg a tüntetéseken. Még mindIg -NEM ELÉG– amit velünk szemben elkövetnek?

 7. Már sok mindenre mondtuk, hogy el a kezekkel. A gyermekeink tönkretétele, a hajlétalanok kriminalizálása, a halált osztó kórházak, az útban lévők megölése és még sorolhatnám. Még megérjük, hogy a rendszernek nem tetsző írók, színészek, rendező darabjait pincékben, garázsokban fogjuk nézni. A könyvkiadás csak Vass Albertekre korlátozódik, Eszterházyból szamizdat lesz. Nem gondoltam, hogy öreg fejemre visszatér a múlt, csak most a betiltott filmeket nem a templomokban, hanem titkos videocsatornákon nézzük.

 8. Az ügy teljesen elképesztő, főként azért, mert a hírek szerint nem tegnap, hanem már egy évvel ezelőtt történhetett meg. Állítólag volt rá tanu is, de a sértett mégsem tett semmit, azaz nem élt magánindítvánnyal a nyomozó hatóságok felé. Akkor miért is kellett ezt az ügyet a hajánál fogva előrángatni, és miért pont most? A válasz egyértelmű, ezért nem kell kifejtenem, elég csak utalin rá; A diktatúra megreccsent. El kell terelni a figyelmet a Borkai ügyről, a korrupcióról, a nők, a sajtó valamint az MTA , az egyetemi oktatás tényleges honi helyzetéről. A kultúrharc új fejezete nyílt meg. Ma már teljesen nyíltan akarnak mindent beszántani, amit eddig még nem sikerült megtenni.
  Ha az írástudók, és maga a nemzet ezt most is tétlenül nézi tovább, akkor hamarosan Észak Kórea is maga mögé utasíthatja hazánkat. Tiltakozni kell, de ne feledjétek, a kritikus tömeg nélkül, csak sazánalmas kis „ugribugri” lesz az egész.

 9. A színház, a művészet a gondolkodás szabadsága és most ezt akarja elvenni, kordába zárni ez a hatalom. Nem szereti a ha másnak is vannak gondolatai, ami nem egyezik az az övékkel. Miért?? Kérdezem??? Mert félnek!! A gondolkodást nem lehet ketrecbe, börtönbe zárni. Az eleme nem irányítható, ha nem akarják. Csak a gyáva és becstelen ember nem gondolkodik, hanem megy birka módjára valami, valaki után esztelenül. Ezek mindig elbuknak Az élenjárókkal együtt.

 10. *

  Emlékszem a Rákosi-Kádár időkre.
  Félelemben éheztünk és fáztunk.
  Megaláztak minket nyakra-főre,
  mi pedig csak szabadságra vágytunk.
  A kormány emlékeztet most ugyanerre
  a kiszolgáltatott állapotra,
  no meg a jogainkat tipró törvények,
  ami maga az aljas diktatúra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük