Győr: marad az egy az egy ellen stratégia

politika

Azt már tudni lehetett, hogy egyezségre jutottak az ellenzéki pártok Győrben, lesz közös jelölt a polgármesteri posztra, a Nyugati Fény azonban azt is kiderítette, ki mérkőzik meg az orgiabotránya miatt lemondani kényszerült Borkai Zsolt helyére. A lap több forrásból úgy értesült, hogy

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke lesz a közös jelölt.

Néhány nappal ezelőtt 24.hu számolt be arról, hogy Glázer Tímea nem fut neki másodszorra a polgármesteri posztért folyó küzdelemnek. Az októberi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció politikusa indult Borkai Zsolt ellen az ellenzék közös jelöltjeként. A regnáló polgármesterrel szemben kezdetben nem adtak neki sok esélyt, ám a választás előtti napokban kirobbant orgiabotrány miatt rendkívül szoros lett a verseny.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke lesz a közös jelölt.

Borkai végül 1,5 százalékponttal legyőzte Glázert, de az eskütételét követő napon, november 8-án beadta lemondását. Az időközi polgármester-választás 2020. január 26-án lesz.

Pollreisz Balázs volt az október 12-i nagy tüntetés egyik szónika, amikor pedig a négy jobbikus képviselő elárulta az ellenzéket, azt nyilatkozta, a jobbikosok „politikai prostitúciójára” utalva:

„Úgy látszik, Borkai lányok mellett fiúkat is vett magának!”

Pollreisz Balázs 40 éves, két gyermek édesapja. Több mint 10 évig vezette a győri Gyárvárosi Közösségi házat, 2018 óta a helyi MSZP elnöke.

Forrás: 24.hu, Nyugati Fény, Újpesti Hírmondó, Fotó: Facebook, Videi: Youtube

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük