Wintermantel elfelejtette, hol is dolgozik és mindent fordítva lát?

Budapest önkormányzat Újpest

Újpest bukott fideszes polgármestere Facebook-bejegyzésében a Pozsonyi út felújítását kéri számon az új közgyűlésen meg Déri Tibor polgármesteren.

A Rózsa utca északi szakasza, az István út és a Pozsonyi utca komplex felújításának kiviteli tervei részben készek, részben idén rendelkezésre állhatnak – írja bejegyzésében Wintermantel Zsolt, majd úgy folytatja, hogy „a fővárosi költségvetésben ezen projektekről elvonják a forrásokat. … Remélem ezen konkrét újpesti útfelújítások nélkül a jelenlegi polgármester nem fogja támogatni a fővárosi költségvetést!”

Wintermantel Zsolt tudhatja – hiszen ott ül a BKK igazgatóságában, havi 450 ezer forintért –, hogy a főváros nem tervez leállítani fejlesztéseket, annak ellenére, hogy pártja, a Fidesz mindent megtesz Budapest ellehetetlenítéséért, most épp az iparűzési adó megtizedelésével tervez elvonni Budapesttől – és benne Újpesttől – 40 milliárd forintot. Mivel ez az elvonás Újpestet is érzékenyen érintené, ha neki tényleg Újpest az első, akkor mindent el kellene követnie pártjánál, hogy ezt megakadályozza. Ám egyelőre nem láttuk semmi jelét annak, hogy az önkormányzatok, köztük Újpest érdekében emelt volna szót, mint például a kerület egyéni országgyűlési képviselője, aki az üresen álló Víztorony hasznosítására hívta fel a figyelmet a parlamentben (erről itt írt az Újpesti Hírmondó).

A fideszes politikus posztja nem volt másra jó, mint hangulatkeltésre. Déri Tibor polgármester posztjában is kifejtette, hogy a következő hónapok feladata annak a meghatározása, hogy mely projektek valósulnak meg a következő évek során: „A költségvetéssel elfogadtuk a BKK és a Budapest Közút 2020. évi útfejlesztési keretösszegét is, melynek keretében olyan beruházások valósulhatnak meg, mint például a Rózsa utca felújítása, vagy éppen a most újratervezés alatt álló István út/Pozsonyi utca. Az, hogy ezek a projektek mikor valósulhatnak meg, az a következő hónapok megbeszéléseinek eredményeképpen határozhatjuk meg közösen a Főváros vezetésével.

Egyesek úgy fogalmaznak, hogy ezekre a projektekre a források már biztosítva voltak, azonban a helyzet az, hogy a projektek közül csak egy projekt (Rózsa utca) lesz készen a közbeszerzési eljárás megkezdése előtt (ha minden engedélyt megkap), egy van újratervezés alatt (István út–Pozsonyi u.), egy projekt (Árpád út humanizálása) még a tervezés befejezése előtt, és egy (Aquincum híd) áll a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése előtt.

Eddig is és később is mindig azok a projektek kerülhettek és kerülhetnek be a megvalósuló projektek közé, melyek a legelőrébb tartanak a folyamatban.”

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: Azonnali.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük