Belógó faág, egy üres telken a Vécsey Károly utcában

Winteramantelék bevásárolták magukat a Vécsey utcába

Újpest

Napról napra érkeznek újabb hírek arról, hogy aznap Mészáros Lőrinc vagy valamelyik másik fideszes oligarcha éppen mit vásárolnak fel. Miután zsíros állami megrendeléseket kapnak ők vagy társaik, a sokak szerint ebből szerzett pénzen felvásárolnak élelmiszeripari üzemet, bútorgyárat, szállodát, éttermet, szinte bármit, ami pénzt hoz. Gyakorlatilag felvásárolják maguknak az egész országot.  

Úgy tűnik ez a minta követendővé válhat Újpesten is. Lapunk lakossági jelzést kapott, majd utánajárt az információnak. Kiderült, hogy a fideszes Wintermantel Zsolt érdekeltségébe tartozó cég, az Altium Zrt. valóban bevásárolta magát a Vécsey Károly utcába, Újpest villanegyedének kellős közepébe. Wintermantel vagyonnyilatkozata szerint az Altium Zrt-ben 2,7 %-os részesedéssel rendelkezik.  

A Vécsey Károly utcában található, kivételesen nagy, mintegy 1429 nm alapterületű, beépítetlen telek 2015. márciusában került az Altium Zrt. 100 százalékos arányú tulajdonába. Arról nincs információnk, hogy hol és mit vásároltak föl még Újpesten ezen kívül, illetve hogy mennyiért vásárolták a telket, de tudvalévő, hogy Újpest talán legdrágább utcája a Vécsey, ahol egymás után sorakoznak a 200 vagy akár 300 milliós luxusházak. Ráadásul ebben az utcában olyan ritka a beépítetlen telek, mint a fehér holló. Wintermantelék azért találtak maguknak egyet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük