Intenzív faültetés, virágosítás és füvesítés a Főtér parkban

önkormányzat Újpest

Haladunk. A nyár végével, szeptemberben intenzív faültetési és növénytelepítési munkálatok lesznek a Főtér parkban. A faültetések jelenleg zajlanak, szeptember közepétől pedig ültetik majd 770 négyzetméteren a virágokat és cserjéket, valamint megkezdődik a füvesítés is – írja Facebook bejegyzésében Trippon Norbert.

A több mint száz fa között vannak például korai és bordó levelű juharok, japán díszcseresznye, közönséges és juharlevelű platánok. A munkálatok megnézésekor jelképesen én is elültettem egy fát. A régi trafóházat az ütemterv szerint szeptember végén bontjuk el – részletezi az alpolgármester.

A Főtér park hamarosan teljesen elkészül, s a megnyitásra még idén ősszel sor kerül. A parkban kijelölt helyre várhatón jövő tavasszal egy gyönyörű játszótér is épülhet.

„A 2010-ben vezetésemmel megvalósított Főtér-program maradandóan a főváros egyik legszebb terévé varázsolta a Szent István tér Városházához közel eső részét, mely egyúttal kiváló közösségi és rendezvényhelyszínné is vált az elmúlt években” – írja Trippon.

Most a Főtér parkkal folytatódik a térrehabilitáció, immáron sok-sok zölddel. Remélem, hogy a park a maga virágaival, fáival, sétányaival, vízjátékával elnyeri majd az újpestiek tetszését, és harmonikusan fog együtt élni a burkolt főtérrel, a piaccal. Nem túl gyakori manapság, hogy egy nagyváros szívében beépítések helyett ilyen méretű, minőségi zöldfelület jöjjön létre. De itt Újpesten, a mi városunkban ez hamarosan valóra válik. Bízom benne tehát, hogy nekünk újpestieknek, megint lesz mire büszkének lennünk – zárja sorait az alpolgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük