Pad-ügy: Drabant Fruzsina félreértései

Újpest

Újpest, a város, ahol még a padok is elég kacifántos életet élnek! Az állami közpénz milliárdokkal kitömött Megafon újpesti helytartója, Drabant Fruzsina, ismét kitett magáért, amikor felfedezte, hogy a Shop Stop parkolójában eltűntek a padok. Természetesen ez az információ nem maradhatott megosztatlanul, hiszen minden jó hírkereső tudja, hogy a padok sorsa közérdeklődés tárgya. Drabant azonnal a közösségi médiában közzétette felfedezését egy krétarajzzal, ami ötletesen úgy volt beállítva, mintha az újpesti önkormányzat az eltűnések felelőse lenne.

Valóságban azonban, mint egy gyorsan irányítható internetes kutatás is megállapította, a Shop Stop területe magántulajdon, tehát bármely pad eltűnése esetén Drabantnak inkább a terület tulajdonosával kellene értekeznie, nem pedig a szegény önkormányzatot terrorizálnia. De hát ki venné a fáradtságot, hogy alaposan utánajárjon a dolgoknak, amikor sokkal könnyebb hibáztatni azokat, akik eleve a célkeresztben vannak?

Nem ez az első alkalom, hogy Drabant így jár. Korábban egy áramszolgáltató hibáját is az önkormányzaton próbálta számon kérni, amely bizonyosan megint csak szórakoztató volt a helyiek számára, figyelembe véve, hogy az önkormányzatnak semmi köze az áramszolgáltatás működéséhez. Az ilyen keveredések láttán nem csodálkozhatunk, ha Újpest lakói már csak mosolyogva figyelik Drabant küzdelmeit a kampány hullámain lovagolva.

A választási időszak mindig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a politikusok kiállíthassák a helyi közösség érdekei iránti mély és őszinte elkötelezettségüket – vagy éppen arra, hogy bebizonyítsák: néha a valóságtól való távolságuk mérhetetlen. Drabant esetében úgy tűnik, a szakadék a két megközelítés között csak tágul. Reméljük, a következő alkalommal, amikor eltűnik valami Újpesten, legalább a valós felelősöket fogja megtalálni a város atlaszában.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük