Már megint hosszúra nyúlt a Fidesz orra Újpesten

Újpest

Újpest legújabb városi legendája nem egy történelmi emlékmű vagy kulturális kincs, hanem egy járda – igen, jól olvassák, egy járda –, amely a Fidesz politikai csatározásának színterévé vált. Az Újpesti szemle legfrissebb bejegyzése a Lóverseny tér és Óceánárok utca sarkán található járda körüli kreált problémát tárja fel, de nem úgy, ahogy azt várni lehetne.

A Fidesz által kezelt, a már kétszer bukott volt polgármester, Wintermantel Zsolt, szócsöveként is funkcionáló „Újpest-Káposztásmegyeriek” oldal, egy szemernyi szégyenérzet nélkül, azt állította, hogy az Újpest Önkormányzata felelős egy hibás járdafelújításért, amely valójában egy áramszolgáltató alvállalkozójának munkája volt, hivatkozva egy bizonyos Drabant Fruzsina fideszes önkormányzati bizottsági tagra, aki valószínűleg éppen annyira ért a járdafelújításhoz, mint egy albatrosz a sivatagi túléléshez.

Valójában az egész ügy egy 10 kV-os lakossági kábel rekonstrukciója körül bonyolódott, ami azért szükséges, mert az újpestiek úgy döntöttek, hogy a 21. században már nem elégszenek meg a légfrissítők által kínált szellőztetéssel, hanem modern légkondicionálókat szeretnének. Egy teljesen érthető igény, kivéve talán a Fidesz számára, akik szeretnek régmúlt századokban élni – legalábbis ami a vádaskodásokat illeti.

Az Újpesti szemle, mint mindig, hősiesen vetette magát a tények bonyolult dzsungelébe, hogy megvédje az igazságot a politikai sárkányoktól. A jelentés világossá tette, hogy a járdafelújítás botránya nem több, mint egy újabb fejezet a Fidesz „Hogyan vesztünk hitelességet látványosan” című folyamatosan bővülő sorozatából.

Ez a történet nemcsak egy járdáról szól, hanem arról is, hogy a politikai vitákban milyen könnyű elveszíteni a realitás talaját. A választások közeledtével úgy tűnik, egyesek számára a valóság már csak egy távoli emlék, mint egy elfeledett újságcikk.

Miközben az ELMŰ és az alvállalkozók igyekeztek helyrehozni a károkat, több-kevesebb sikerrel, addig a Fidesz legalább bebizonyította, hogy hangulatkeltésben és lódításban azért még a csúcson vannak. És a választási kampány gyakorlatilag még el sem kezdődött.

Címke:

1 thoughts on “Már megint hosszúra nyúlt a Fidesz orra Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük