Milliárdok nyomában: furcsa ingatlanügy a Wintermantel-családban

Újpest

Újabb ingatlaneladás borzolja a kedélyeket Újpesten: Wintermantel Zsolt volt bukott fideszes polgármester felesége, W. Adrienn által vásárolt és nemrég körülbelül 170 millió forintért eladott Tófalva utcai luxuslakás ügye vetett fel kérdéseket Olvasóink körében. Az értékesítés körülményei és az ingatlan hosszú ideig tartó lakatlansága különösen érdekes a helyi közösség számára, akik évek óta sugdolóznak az üggyel kapcsolatban. 

A lakást W. Adrienn 2019 elején szerezte meg, és az eladásra pontosan öt évvel később került sor. Ez az időtartam kulcsfontosságú, mivel az adószabályok értelmében, ha az ingatlant az első öt évben adták volna el, a haszon után 15%-os személyi jövedelemadót kellett volna fizetniük. A határidő letelte után azonban az ingatlan adómentesen cserélhet gazdát, ami jelentős anyagi előnyt jelent az eladó számára – így Wintermantelék számára is

Az ingatlanbotrányok nem újkeletűek a Wintermantel-család számára. Nemrégiben az Újpesti Hírmondó számolt be a Wintermantel Zsolt polgármestersége idején történt, sokak szerint Újpest történetének egyik legnagyobb ingatlanmutyijaként emlegetett történetéről – egy a családhoz köthető cég szinte jelképes összegért, egy kis garzonlakás áráért jutott hozzá beépíthető ingatlanokhoz a városban, majd épített többlakásos társasházakat a kerületben.

A Tófalva utcai lakás ügyét tovább árnyalja egy 104 millió forintos jelzálog is, amit 2023 májusában jegyeztek be, és amit mindössze tíz hónap alatt kifizettek, közvetlenül az ingatlan értékesítésekor. Az ingatlanjogban jártas szakértők szerint ezek a pénzügyi lépések felvethetik a pénzmosás gyanúját is, bár ezek az állítások további vizsgálatot igényelnének.

Az Újpesti Hírmondó elkötelezett amellett, hogy átláthatóan és részletesen tájékoztassa olvasóit az ingatlanügy fejleményeiről, miközben a helyi közösség folyamatosan figyelemmel kíséri a Wintermantel-családhoz köthető ingatlanbotrányokat. Az események alakulása minden bizonnyal további kérdéseket és vitákat fog generálni a közeljövőben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük