Wintermantel Zsolt busásan megszedte magát: milliárdos vagyonnal rendelkezik

Újpest

Ahogy az újpestiek az elkészült Főtér parkot csodálják, van, aki saját vagyonát szemléli hasonló csodálattal. Ez nem más, mint Wintermantel Zsolt, a Fidesz újpesti polgármesterjelöltje, aki a politikai élet apró örömeit úgy élvezi, mint más a napsütést a Balaton partján. Persze, neki van hová menni, hiszen két tágas, majdnem 200 négyzetméteres újpesti háza, egy panorámás balatoni nyaraló, két további újpesti lakás, és egy méretes iroda is birtokában van.

Wintermantel úr valószínűleg azt sem tudja, milyen érzés reggel hatkor kelni és a munkába sietni. Ő inkább a számológép nyomógombjait nyomkodja, számolva azokat a szép kis összegeket, amelyek a számláin landolnak. Valahogy így képzeljük el: kedélyesen hintázik a balatoni nyaralójában, miközben arról dönt, ma melyik ingatlanban éjszakázik.

Mióta is élünk demokráciában? Ah, igen, Wintermantel Zsolt épp annyi ideje politizál. Már majdnem három évtizede, hogy kizárólag a politikából él, és úgy tűnik, ez meglehetősen jól fizet. A számszerűség kedvéért jegyezzük meg, hogy közel 300 millió forint feletti vagyonnal rendelkezik, ami megtakarításokban, folyószámlákon és követelésekben ölt testet, nem beszélve az ingatlanokról, melyek nyomára az Újpesti Hírmondó is rábukkant. Jövedelme és vagyonának növekedése olyan gyors, hogy még a hivatásos atléták is megirigyelnék. A népszerű mese, miszerint a politika nem gazdagít meg senkit, úgy tűnik, nem érvényes rá.

Az átlag újpesti, aki reggelente kimerülten tapossa az aszfaltot, csak álmodozhat két házról, két lakásról, egy irodáról, és ki tudja még miről. Wintermantel Zsolt számára ez mindennapi valóság, és lám, micsoda véletlen, hogy mindez a politikai pályafutása során jött össze.

A régi mondás szerint a politika az a hely, ahol a képzelet és a valóság határa mosódik el. Wintermantel Zsolt esetében ez a határ a bankszámlájáig ér. Kinek van szüksége reggeli ébresztőórára, amikor a bankszámláján lévő összegek gondoskodnak róla, hogy nyugodtan aludjon? Ah, igen, Fideszesnek lenni… nem is olyan rossz, ha az ember Wintermantel Zsolt bőrében jár.

Címke:

3 thoughts on “Wintermantel Zsolt busásan megszedte magát: milliárdos vagyonnal rendelkezik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük