Baranyi Kriszta a Kutyapárt fővárosi listáját választotta

Budapest

Baranyi Krisztina, a IX. kerület jelenlegi polgármestere, bejelentette, hogy a következő választási ciklusban is szeretne a Fővárosi Közgyűlés tagja maradni. Ezt a célját a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) listavezetőjeként kívánja elérni, miután három párt közül végül ezt az ajánlatot fogadta el.

A választási szabályok változása miatt Baranyi úgy érzi, hogy a pártlistán való szereplés kényszerpályát jelent számára. Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében írta: „Ha úgy tetszik, pénzdarabot is feldobhattam volna, hogy melyiket választom három párt felkérése közül.” Ezzel jelezte, hogy a döntés nem volt egyszerű számára.

Baranyi azt is hozzátette, hogy bármelyik párt listáján szívesen helyet foglalt volna, de a szabályok szerint csak egyetlen listán szerepelhet. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a lépés nem jelenti pártelköteleződését, és továbbra is független polgármesterként kívánja folytatni tevékenységét.

Az MKKP kiemelte Baranyi ötéves tapasztalatát a Fővárosi Közgyűlésben és a IX. kerületben végzett kiemelkedő munkáját, amelyet Döme Zsuzsanna társelnökkel együtt látott el. A párt szerint Baranyi következetes és hajlíthatatlan személyiség, aki jelentős támogatást nyújthat a párt számára.

Az MKKP listájának első négy helyezettje között Baranyi Krisztina mellett Kovács Gergely, a XII. kerületi polgármesterjelölt; Döme Zsuzsanna Suzi, a ferencvárosi alpolgármester és képviselőjelölt; valamint Nagy Dávid, a pártigazgató és újpesti polgármesterjelölt található. A választásokon való részvételüket a párt nagy reményekkel és elkötelezettséggel várja.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük