újpesti városháza

Megszületett Újpest 2024. évi költségvetése

Újpest

Újpest önkormányzata, dr. Trippon Norbert gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester bejelentése alapján, elfogadta a 2024-es évre vonatkozó költségvetést, melynek keretösszege 39,3 milliárd forint. Ez a város nyolcadik költségvetése Trippon Norbert előterjesztésében, amely különösen nagy megtiszteltetést jelent számára.

A 2024-es költségvetés számos fontos területre összpontosít, célja, hogy Újpest tovább fejlődjön és zöldebbé váljon. A következőkben a legfontosabb terveket és fejlesztéseket emeljük ki:

  • Újpesti Megbecsülés Program: Az újpesti nyugdíjasok és minden 18 év alatti gyermek számára 6000 Ft értékű vásárlási utalványt biztosítanak, melyet az Újpesti Piacon lehet felhasználni. A programra 360 millió forintot különítettek el.
  • Infrastrukturális Fejlesztések: Számos fejlesztés valósul meg az intézmények, óvodák, bölcsődék és közterületek terén. Így hamarosan kezdődik a Főtér-parkban egy új játszótér építése, sportpályák újulnak meg, új szabadtéri edzőpálya, levendulamező és közösségi kert létesül.
  • Zöld programok: A város tovább folytatja népszerű zöld programjait, többek között több száz fa és rengeteg virág ültetésével, villanyoszlopok bevirágosításával. Indult az ingyenes komposztálók és esővízgyűjtők igénylése is.
  • Közterületek felújítása: Nagyobb hangsúlyt kapnak az utcák és járdák felújításai, valamint forgalomtechnikai fejlesztések, amelyek biztonságosabbá teszik a közlekedést. Az önkormányzat nagy erőfeszítéseket tesz a közterületek tisztaságának és virágosításának fenntartására.
  • Ingyenes osztások és kedvezményes almavásár: Az ingyenes LED-izzó-, FKF-es zsák- és muskátliosztás mellett, idén is megrendezésre kerül az Újpesti Almavásár.
  • Kulturális programok: A színvonalas rendezvények és kulturális programok továbbra is fontos szerepet kapnak.
  • Béremelések: Az önkormányzati dolgozók bére, figyelembe véve az elmúlt év inflációját, reálértékben nő idén.
  • Nyárindító plusz jutalom: A program keretét idén megduplázták, összesen 150 millió forintra.
  • Támogatások: Az önkormányzat továbbra is támogatja a civil szervezeteket, sportegyesületeket és egyházakat.

Dr. Trippon Norbert hangsúlyozza, hogy Újpest pénzügyi stabilitása lehetővé teszi, hogy önállóan dönthessenek a város ügyeiről és jövőjéről. Az önkormányzat célja, hogy Újpest fejlődjön, zöldüljön, és minőségi lakókörnyezetet biztosítson lakóinak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük