Folytatódik az Újpesti Megbecsülés Program – kibővítve a gyermekes családokkal!

Újpest

Újpest Önkormányzata egyedülálló kezdeményezést hirdetett meg, melynek keretében nem csak a helyi nyugdíjasok, de a családok is jelentős támogatást kapnak idén tavasszal. A képviselő-testület elé terjesztett 2024. évi költségvetési javaslat értelmében minden újpesti nyugdíjas és 18 év alatti gyermeket nevelő család 6000 forint értékű vásárlási utalványban részesül, melyet az Újpesti Piacon lehet felhasználni – olvasható Dr. Trippon Norbert gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester hétfő délelőtti posztjában.

Ez a lépés az Újpesti Megbecsülés Program részeként valósul meg, melyet idén kibővítettek a gyermekes családokra is, így az eddig kizárólag nyugdíjasoknak járó támogatás mostantól minden 18 év alatti gyermek után is jár. Az intézkedés közel 22 ezer nyugdíjas és több mint 15 ezer gyermeket, illetve fiatalt érint, összességében jelentős segítséget nyújtva az újpesti közösség számára.

A támogatás összege gyermekenként 6000 forint, tehát egy gyermeket nevelő család 6000 forint, két gyermek után 12000 forint, három gyermek után pedig 18000 forint értékű utalványban részesül. Ez a kezdeményezés különösen fontos a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor is sok család számára jelenthet lényegi segítséget a mindennapi kiadások terén.

Az utalványok átvételére 2024 májusában kerül sor, az önkormányzat ígérete szerint részletes tájékoztatást nyújtva a pontos időpontokról és az átvétel módjáról. Az Újpesti Megbecsülés Program sikeres megvalósítása érdekében az önkormányzat a költségvetési fedezet biztosítása mellett a szükséges rendeletalkotásokat is elvégezte.

Az önkormányzat reményei szerint a képviselő-testület a héten elfogadja a 2024. évi költségvetés rendeletét, melynek köszönhetően az Újpesti Megbecsülés Program zavartalanul megvalósulhat, tovább erősítve az újpesti közösség összetartását és támogatva a helyi lakosokat.

Ez a kezdeményezés nemcsak az anyagi támogatásról szól, hanem az összetartozás és a közösség fontosságának hangsúlyozása is egyben, ami különösen fontos üzenet napjainkban. Az Újpesti Megbecsülés Program így nem csak a gazdasági, hanem a társadalmi életre is pozitív hatással lehet, erősítve az újpesti lakosok közötti szolidaritást és összefogást.

Címke:

1 thoughts on “Folytatódik az Újpesti Megbecsülés Program – kibővítve a gyermekes családokkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük