Hernádi Zsolt lesz Újpest királya?

Újpest

Újpest gazdasági és sportéletében egyaránt jelentős változások körvonalazódnak, melyek a közelmúltban kerültek a nyilvánosság elé. A MOL-csoport vezetőjeként ismert Hernádi Zsolt neve egyre gyakrabban bukkan fel az újpesti ingatlanpiac kapcsán, különösen a Tungsram cég csődjével összefüggésben. Értesüléseink szerint Hernádi érdekeltségei már a volt Tungsram strand területét és a Fóti úti Tungsram-telephelyet is magukénak mondhatják. Ezek az ingatlanok Újpest legértékesebb telkei közé tartoznak, amelyek fejlesztése jelentős hatással lehet a környék gazdasági és társadalmi életére.

Az Újpesti Hírmondó úgy tudja, hogy a Fóti úti telephelyen már zajlik a tervezési folyamat Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó cég által. A tervek szerint a projekt keretében 1000 új lakás épülne a Fóti út – Bajza utca – Lahner György utca által határolt területen. Szintén vannak arról is hírek, hogy az építkezés a kormány részéről is zöld utat – rozsdaövezeti besorolást kap, így azt épít a területre, amit akar. A fejlesztések azonban nem állnak meg a lakóingatlanok építésénél. Hernádi Zsolt ambíciói úgy tűnik, hogy a sport világába is átnyúlnak, hiszen egyre több hír lát napvilágot arról, hogy érdeklődik az Újpest FC megvásárlása iránt.

Az Újpest FC megvásárlása nem csupán egy újabb befektetési lehetőség Hernádi számára, hanem egy stratégiai lépés is lehet. Egy ilyen akvizíció lehetővé tenné számára, hogy több futó projektjét is centralizáltan kezelje, tovább erősítve ezzel jelenlétét Újpesten. Egy futballcsapat birtoklása ráadásul nem csak gazdasági, hanem jelentős társadalmi befolyással is jár, amely hosszú távú jelenlétet és érdekeltséget biztosíthat számára a környéken.

Az Újpest FC esetleges megvásárlása azonban nemcsak Hernádi Zsolt stratégiáját érinti, hanem az újpesti és általában a magyar futballkultúra jövőjét is. Az akvizíció révén az Újpest FC az utolsó olyan csapat lehet, amely a nemzeti politikai és gazdasági érdekcsoport, az úgynevezett NER körébe kerül. Ez a lépés különösen fontos lehet egy olyan időszakban, amikor a magyar futballban és a sportfinanszírozásban is nagy hangsúlyt kapnak a politikai és gazdasági összefonódások.

Az Újpesti fejlesztések és az Újpest FC jövője így nem csak a helyi közösség számára fontos kérdés, hanem a magyar sportélet egészére kiterjedően is jelentős változásokat hozhat. Ahogy a tervek valósággá válnak, Újpest gazdasági és társadalmi élete egy új fejezet előtt áll, melynek kimenetele még nem teljesen körvonalazódott.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük