Gergényi Bence az Újpest FC legújabb igazolása

sport Újpest

Az Újpest FC büszkén jelentette be legújabb igazolását, Gergényi Bencét, aki a Fehérvár FC-től érkezett a csapathoz. A 26 éves védő 187 cm-es magasságával és tapasztalatával azonnali erősítést jelent a lila-fehér alakulat számára.

Sokoldalú és tapasztalt játékos

Gergényi Bence a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd 2019-ben Zalaegerszegre igazolt, ahol négy éven át meghatározó játékos volt. Zalaegerszegen összesen 138 tétmérkőzésen lépett pályára, és része volt a csapat Magyar Kupa-győzelmének is. Tavaly ugyan még a ZTE-ben kezdte meg a szezont, de később Fehérvárra szerződött, ahol 26 mérkőzésből csupán egyszer hiányzott, akkor is eltiltás miatt. Jelenléte kulcsfontosságú volt abban, hogy a Fehérvár FC a 2023/24-es idényben a harmadik legkevesebb gólt kapta.

Védelem bal oldali mestere

Új szerzeményünk a védelem bal oldalán bárhol bevethető, akár szárnyvédőként, akár belsővédőként is megállja a helyét, legyen szó három-, négy- vagy ötvédős rendszerről. Gergényi Bence sokoldalúsága és rugalmassága jelentős előnyt jelent az Újpest számára, különösen a taktikai variációk terén.

Ismerős arcok és vezetőedző

Gergényi számára könnyítést jelent, hogy jól ismeri Bartosz Grzelak vezetőedzőt és Bese Barnabást Fehérvárról, emellett Tajti Mátyással is együtt futballozott Zalaegerszegen. Ezek az ismerős kapcsolatok segíthetnek abban, hogy gyorsan beilleszkedjen az új csapatába.

Pályafutása csúcspontján

Gergényi Bence végigjárta az utánpótlás-válogatottakat, és 26 éves korával pályafutása legjobb időszakát éli. Több mint 120 NB I-es mérkőzés tapasztalatával a háta mögött, az Újpest FC számíthat a rutinjára és szakértelmére a védelemben.

Új kezdet Újpesten

Az Újpest FC hétfőn jelentette be, hogy megvásárolta Gergényi játékjogát a Fehérvár FC-től. Az új védő a 44-es mezszámot választotta, és azonnal csatlakozott a csapathoz. Az Újpest szurkolói izgatottan várják, hogy láthassák Gergényit akcióban, és bíznak benne, hogy nagyban hozzájárul majd a csapat sikereihez az előttünk álló szezonban.

Gergényi Bence érkezése új reményeket kelt az Újpest FC háza táján, és mindenki bízik benne, hogy a védő kulcsszerepet játszik majd a csapat sikeres szereplésében. Az új idényben, a 44-es mezben, Gergényi mindent megtesz majd, hogy meghálálja a belé vetett bizalmat és új csapatát a tabella élére vezesse.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük