Elkezdődött a BKK társadalmi egyeztetése az újpesti járatfejlesztésekről

Közlekedés Újpest

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetést indított a IV. kerület, Káposztásmegyer és Megyer közötti közösségi közlekedési kapcsolatok fejlesztéséről – jelentette be Déri Tibor polgármester közösségi oldalán. Az utóbbi időben több jelentős változás történt a környék közösségi közlekedési hálózatában, amelyek újragondolásra és a meglévő kapcsolatok felülvizsgálatára ösztönözték a szervezetet.

Jelenleg a Káposztásmegyer I. lakótelep és Megyer között nincs közvetlen közösségi közlekedési kapcsolat, ami a két közeli városrész közötti utazást átszállással és hosszabb útvonalon teszi csak lehetővé. Különösen érintett ebben az Óceán-árok utcai szakasz, ahol oktatási és sportlétesítmények, valamint népszerű kereskedelmi egységek találhatóak.

A változások közé tartozik az Auchan áruházak közlekedési szolgáltatásának módosítása is, amelyet az üzemeltetők a nyitvatartási idők változása miatt kezdeményeztek. Ez különösen a hajnali és késő esti időszakban, valamint vasárnapokon és ünnepnapokon érinti a 126A járatot, amelynek kihasználtsága ezekben az időszakokban rendkívül alacsony.

Egy másik fontos tényező a Váci út menti ipari területek forgalmának változása, amely a 196-os autóbusz útvonalát érinti. Egy korábban jelentős foglalkoztató bezárása miatt csökkent az utasforgalom ezen a szakaszon, ami lehetőséget nyújt új kerületi kapcsolatok kialakítására.

A BKK a lakosság és az önkormányzatok bejelentései alapján azonosította a fő kihívásokat, és megoldási javaslatok kidolgozására szólította fel a közösséget. A társadalmi egyeztetés során a lakosok és érdekelt felek visszajelzései alapján alakíthatják ki a legmegfelelőbb közlekedési megoldásokat.

A részletek és a társadalmi egyeztetéshez kapcsolódó információk a BKK hivatalos weboldalán érhetők el, ahol a lakosok tájékozódhatnak a tervezett változásokról és közvetlenül is részt vehetnek a fejlesztési folyamatban.

A BKK célja, hogy a közlekedési rendszer fejlesztése révén javuljon a két városrész közötti mobilitás, ezzel is támogatva a helyi közösségek életminőségét. A társadalmi egyeztetés nyitott és inkluzív folyamatként valósul meg, biztosítva, hogy a döntések mögött a közösség valódi igényei és preferenciái álljanak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük