Déri Tibor: Nem csak a 70, hanem a 65 év fölöttieknek is segít az önkormányzat

egészség koronavírus önkormányzat Újpest

Ígéretéhez híven Facebook oldalán számolt be az önkormányzat legújabb intézkedéseiről Újpest polgármestere.

KORONAVÍRUS STATISZTIKA – ÚJPEST

A rendelkezésre álló információ alapján pénteken 65 újpesti lakos van hatósági házi karanténban. Eddig összesen 101 fő volt érintett, tehát 36-nak már lejárt a karantén. Jelenleg a 65 hatósági házi karanténba rendelt személy közül 4 fő az, aki igazolt pozitív koronavírus teszttel rendelkezik, nekik feloldásig szól a karantén.

KIBŐVÍTIK A SEGÍTSÉGET IGÉNYLŐK KÖRÉT

Bár a 46/2020. (III.16.) Kormány rendelet csupán a 70 év feletti segítséget kérők esetében kötelezi az önkormányzatot és a polgármestert arra, hogy biztosítsa ellátásukat, azonban Déri Tibor polgármester úgy döntött, hogy ezt kiterjesztik valamennyi 65 év feletti újpestire.

Ha segítségre van szükségük, minden 65 év feletti hívja az alábbi számot, vagy írjon emailt:

MEGNYITJÁK A KUTYAFUTTATÓKAT

Megnyitnak a kutyafuttatók Újpesten, amelyekre egy figyelmeztető tábla is kikerül. Ebben azt kérik a gazdiktől, hogy lehetőség szerint egyszerre maximum hárman, és egymástól legalább két méterre legyenek a saját maguk érdekében.

– Továbbra is szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a jogkövető magatartás betartására! Több jelzés érkezett már hozzám is, valamint a rendőrség is beszámolt olyan esetről, amikor intézkedni kellett Újpesten! Ez főleg a boltok látogatásával volt kapcsolatos. Az élelmiszerboltoknak, gyógyszertáraknak, stb., a kormányhatározatokat be kell tartani, így kérünk mindenkit, hogy a számára kijelölt idősávban menjen vásárolni! – írta posztjában Déri Tibor.

A polgármester emlékeztetett, hogy sokan anyagi segítséget is felajánlottak már, melyhez megteremtették a jogszabályi kereteket, létrehoztak egy dedikált bankszámlát is erre a célra:

Számlaszám: 

12010422-00208592-05600005

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata
Számlavezető bank: Raiffeisen Bank Zrt.

Forrás és fotó: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük