Folytatta a felzárkózást az Újpest: Felcsúton nyert Mészöly Géza csapata

sport Újpest

Az Újpest FC péntek este a Puskás Akadémia vendégeként lépett pályára az OTP Bank Liga 24. fordulójában, és fontos győzelmet aratott a felcsúti csapat ellen, ezzel folytatva felzárkózását a bajnoki tabellán. A lila-fehérek 2:0-s győzelmükkel a tabella 8. helyére léptek előre, tovább távolodva a kiesőzónától.

A találkozót Mészöly Géza vezetőedző visszatérése és a csapat legutóbbi, Fehérvár elleni sikere utáni lendület jellemezte. Az Újpest már a 10. percben vezetést szerzett, amikor Ljujics remek átadását követően Ambrose talált a hálóba, megszerezve az első gólt. Ambrose a mérkőzés folyamán többször is veszélyeztette a Puskás kapuját, bizonyítva, hogy kulcsfontosságú eleme a csapat támadójátékának.

A Puskás Akadémia igyekezett egyenlíteni, és bár voltak ígéretes próbálkozásaik, a kapuban remekül védő Banai többször is megőrizte csapata előnyét. A második félidőben az Újpest tovább növelte előnyét Radosevics pontos beadását követően, amit Antzoulas csúsztatott a kapuba, ezzel beállítva a 2:0-s végeredményt.

A győzelemmel az Újpest FC nem csak pontjaikat növelte, hanem lelkiállapotukat is javította, hiszen a Puskás Akadémia elleni siker különösen fontos volt a csapat számára, figyelembe véve a szezon korábbi részében elszenvedett nehézségeket és a kiesőzónától való távolodás szükségességét.

A lila-fehérek ezzel a sikerrel bebizonyították, hogy képesek konzisztensen jó teljesítményre, és Mészöly Géza vezetőedző alatt folytatódik a csapat pozitív irányú fejlődése. Az Újpest szurkolói bizakodva tekintenek a szezon hátralévő részére, reménykedve abban, hogy csapatuk továbbra is képes lesz jó eredményeket elérni és magabiztosan elkerülni a kiesést.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük