Még egy darabig munkaterület marad a volt uszoda telke

Újpest

Ebben az évben már foglalkoztunk a volt uszoda telkével, amikor a tulajdonos Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t (BGYH) szólítottuk meg. Akkor Czinege Szilviától, a cég értékesítési és marketing igazgatójától azt tudtuk meg, hogy a bontás befejezése után, várhatóan idén tavasszal értékesíthetik az ingatlant. Azaz értékesíthették volna, ugyanis jogi problémák adódtak.

Ezt már a cég értékesítési és marketing igazgatója nyári megkeresésünkkor is említette, azonban újra rákérdeztünk az ügy állására. A hölgy elmondta, hogy 2019. augusztusban a felek között (BGYH és a bontást végző vállalkozó – a szerk.) egyeztetés zajlott. A vállalkozó megküldte az ügy rendezésére szóló javaslatát a fővárosi társaságnak. Ezen javaslat összes elemét változtatás nélkül elfogadták, azonban a vállalkozó részéről több, mint 3 hétig nem történt semmilyen intézkedés. Minderre tekintettel 2019. szeptember végén a BGYH jelezte a vállalkozónak, hogy a korábbi álláspontjukat visszavonják.

Kérdésünkre, miszerint van-e valami elszámolási vita a felek között, a BGYH munkatársa azt mondta, hogy a vállalkozói díjnak mintegy fele már kifizetésre került. A vállalkozónak 2019. augusztusban részletes kimutatást küldtek a felek közötti elszámolásról, és mintegy 80 millió forint körüli összeg nem került még kifizetésre. A vállalkozói díjat több, mint egy éve szeretné rendezni a cég, de nem jutnak el idáig, mivel a vállalkozó nem jelenti készre a bontási munkákat, hanem újabb, és újabb igényekkel lép fel – állítja Czinege Szilvia. „Ezeket a BGYH nem kívánjuk teljesíteni” – jelentette ki.

Ahogy korábban írtuk, ez a terület a BGYH tulajdonába tartozik. Még 2017-ben végezett el a cég egy tanulmányt, amiből az jött ki, hogy a fürdő bontása utáni értékesítés az egyetlen út, hogy haszonnal tudja azt hasznosítani a főváros által tulajdonolt cég. Egyébként a fürdőként való hasznosítás a tanulmány szerint 2-2,5 milliárd költséget jelentett volna, azonban ahogy írták: „a fejlesztés nem illeszkedik a társaság 2015-2020 évek közötti fejlesztési stratégiába.

Az, hogy mi lehet a helyén, egyelőre homály fedi, vélhetően a leendő tulajdonos fogja ezt eldönteni a szabályok szerint, mely itt érhető el. A tavaly elfogadott Kerületi Építési Szabályzat szerint a terület Vt-H/IV-2/2 kódszámmal van jelölve (építési övezet jele).

A jogi viták miatt vélhetően el fog húzódni a terület rendezése. A rendezés után tudja csak a BGYH meghirdetni eladásra a telket, így várhatóan ez több időt fog igénybe venni, hacsak a felek meg nem egyeznek, melyre jelenleg kicsi az esély.

Természetesen beszámolunk, bármi is történik az ügyben!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük