A kutyapártos Nagy Dávid hajléktalanokat költöztetne az új Főtér parkba?

környezet közélet Újpest

A kutyapártos Nagy Dávid szerint „hajléktalanellenes” padokat fognak az új Főtér parkba telepíteni, ezért már most csavarbehajtót ragadna, hogy leszerelje az osztókat róla. De egy padon egyébként nem ülni szoktak?! – tesszük fel csupán költőien a kérdést.

Az újpesti kutyapártos Nagy Dávid megtalálta a legégetőbb problémát a városban, amikor meglátta Dr. Szabó Gábor pár nappal ezelőtti posztját, melyen láthatóak voltak azok a padok, amelyek később telepítésre kerülnek majd Újpest legújabb parkjába. A kutyapártos pártigazgató azt írta, „megjöttek a hajléktalan és leheveredő szülő ellenes, szigorúan osztottüléses padok az új Főtérre. A papíron XXI. századi szemléletű, baloldali és szociálisan érzékeny vezetés újabb kiállása a szociális jogok mellett itt él közöttünk.

Újpest Önkormányzata még tegnap közleményben reagált, melyben azt írta: bárki leülhet majd a padokra az új Főtér parkban. Hozzátették, meglepetésükre szolgál, hogy éppen a projekt keretében telepítendő padok kerültek az érdeklődés középpontjába, hiszen egyetlen újpesti sem jelezte az önkormányzat felé, hogy alvásra alkalmas padokat szeretnének. Képtelenség egyébiránt az osztott ülőfelületű padokra az MKKP-s Nagy Dávid által használt „hajléktalanellenes” kifejezés, mivel ez egy közterület, így a padokra bárki leülhet – írják. Egy padnak ugyanis az a funkciója, hogy ráüljenek, hiszen az egy ülőalkalmatosság. Szemben például egy napozóággyal, mely fekvőalkalmatosság – tették hozzá.

Ténykérdés ugyanakkor, hogy számtalan lakossági panasz érkezik arra (nem csak Újpesten), hogy a városközpont jelenlegi padjait, közterületeit, életvitelszerű tartózkodásra használják

– írta az önkormányzat a közleményben.

Megjegyezték továbbá, hogy Újpest Önkormányzata jelentős forrásokkal támogat hajléktalanokat segítő szervezeteket, alapítványokat, sőt, egyik együttműködésük keretében még önkormányzati lakásokat is biztosítanak számukra.

Címke:

2 thoughts on “A kutyapártos Nagy Dávid hajléktalanokat költöztetne az új Főtér parkba?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük