Jó hír az újpesti nyugdíjasoknak: újra jöhet az Újpest Megbecsülés Program!

Újpest

Tegnap jelent meg az önkormányzat weboldalán a következő rendes testületi ülés napirendje, melynek pontjai között viszonylag elől a szemfülesek már kiszúrhatták: az önkormányzat feléleszti a 2020-ban elkezdett támogatási programját, az Újpest Megbecsülés Programot.

2023. június 21-én szerdán tartja az újpesti képviselő-testület a soron következő rendes ülését az Újpesti Városházán, ahol dönthetnek az Újpest Megbecsülés Program folytatásáról is. Perneczky László alpolgármester előterjesztése alapján, melyet az összes városvezető is aláírt, az újpesti nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők egy támogatási kör alkalmával 6.000 forintnyi utalványt kaphatnak, melyet az Újpesti Piac- és Vásárcsarnokban vásárolhatnak le az UV Újpesti Vagyonkezelő Zrt.-vel megállapodást kötött piaci árusoknál.

Az előterjesztés szerint az ellátásban minden olyan 65. életévet betöltött személy vagy meghatározott nyugellátásban, nyugdíjszerű- vagy nem nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy részesülhet, akinek van újpesti bejelentett állandó, vagy tartózkodási címe. A jogosultak egyenként 6 db 1.000 forintos címletű utalványt kapnak majd, melyet a kijelölt helyen csak személyesen vehetnek át, és az összeget csak és kizárólag élelmiszerre költhetnek el.

Az előterjesztésből az is kiolvasható, hogy a program 2020-as bevezetése is óriási siker volt, hiszen az akkor még 5.000 forintos támogatást az újpesti nyugdíjasok mintegy 94 százaléka felvette, ami egy nagyon szép szám.

Az intézkedést korábban a Fidesz élesen bírálta, sőt odáig ment, hogy bepanaszolta az önkormányzat programját a Kormányhivatalnál. Most újra itt a program, kíváncsian várjuk, hogy a Fidesz elmegy-e odáig, hogy újra Kormányhivatalhoz fordul, megtámadva ezzel Újpest Önkormányzatának segítő szándékát.

Címke:

1 thoughts on “Jó hír az újpesti nyugdíjasoknak: újra jöhet az Újpest Megbecsülés Program!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük