Kós Hubert a fukuokai úszó vb-n már a BVSC-Zugló úszójaként indul

sport Újpest

Kós Hubert Európa-bajnok úszó a júliusi fukuokai vizes világbajnokságon már a BVSC-Zugló versenyzőjeként szerepel. A korábban az Újpesti Torna Egylet versenyzője úgy látszik, klubot váltott.

A fővárosi klub keddi beszámolója szerint a 20 éves sportoló jelenleg az Egyesült Államokban készül – Michael Phelps korábbi edzőjének – Bob Bowman irányításával, és a 200 vegyes mellett háton is bizonyítana.

Nagyon fontos, hogy legyen egy csapat és egy olyan vezetőség mögöttem, amelyben bízom és amellyel kapcsolatban azt érzem, hogy megad nekem mindent, ha bármilyen segítség kell otthon

– mondta a 200 méter vegyesen tavaly Európa-bajnok úszó.

Kós április 15-én a TYR Pro Swim Series elnevezésű sorozat westmonti állomásán 1:56.28 perces eredményével olimpiai kvalifikációs időt úszott 200 méter háton, így kiharcolta a részvételi jogot a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra. 

A vizes világbajnokságon július 23. és 30. között rendezik a medencés versenyeket, amelyre Kós Hubert négy számban szerzett indulási jogot: 100 m pillangón, 100 és 200 m háton, valamint 200 m vegyesúszásban.

Megkerestük az UTE-t is a klubváltással kapcsolatban, azonban cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak. Amint válaszolnak, természetesen kiegészítjük cikkünket!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük