Újabb Fidesz-haver teszi be a lábát Újpestre?

gazdaság Újpest

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának közbeszerzési pályázata a 31 29 lakásos szociális bérlakással kapcsolatban június 12-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Ez az a szociális bérlakás tömb, melyet a szegregátum fölszámolásával kapcsolatos projekt miatt épít az Önkormányzat a Venetiáner és a Károlyi utca sarkán lévő 1033 négyzetméteres területen. Korábban még 31 lakásos társasházról szóltak a hírek, ez most időközben 29 lakásra csökkent.

A szomszédos épületekhez tűzfalas csatlakozással, sorházas beépítéssel, egyetlen főépületként kerül kialakításra. A részben alápincézett épület pincéjében gépkocsitárolók, földszintjén tárolók, gépészeti helyiségek, irodák, felsőbb szintjein pedig lakások kerülnek kialakításra, az első és második emeleten 10-10 lakás, a harmadik emeleten 7 lakás, míg a negyedik tetőtéri szinten 2 lakás, és gépészeti tér elosztással. Jellemző lakás 50-60 négyzetméteres kétszobás lakás, de létesül néhány nagyobb 100 négyzetméter körüli is. A pinceszinten és a földszinten létesülő gépkocsiférőhelyek száma 29 – olvasható a kiírásban.

A pályázók körét azonban sikerült úgy leszűkíteni, hogy bárki ne tudjon pályázni a közbeszerzésen. Kijelentették, hogy alkalmatlan az ajánlattevő, ha a közbeszerzés tárgya szerinti (épület építése és/vagy kivitelezése) nettó árbevétele a felhívás feladásának napját megelőző három, mérlegfordulónappal lezárt üzleti évben összességében nem érte el 750 millió forintot. Továbbá alkalmatlannak nyilvánították azokat a vállalkozókat is, akik nem rendelkeznek legalább 1800 négyzetméter összalapterületű épület építési és/vagy kivitelezési referenciával.

A projekt becsült értékét az Önkormányzat a pályázat ezen szakaszában nem adta meg. Korábban számoltunk be róla, hogy Mészáros Lőrinc is megjelent Újpesten, aki a kalkulált ár duplájáért csinálja meg az új jégcsarnokot Káposztásmegyeren. Lehet nem szeretett volna az Önkormányzat abba a hibába esni, hogy a becsült ár nem esik egybe majd az pályázaton nyertes ajánlattevő ajánlati árával, így ebben a szakaszban ezt az értéket nem mondta be.

A beruházást a nyertes ajánlattevének majd 610 nap alatt kell majd elvégeznie a kiírás szerint.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük