Több mint 3 millióért buliztak Mészárosék decemberben a Puskás Stadionban

Budapest közélet pénz sport

3 millió 331 ezer forintba került a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégnek az a decemberi születésnapi buli, amit a ZÁÉV Zrt. a Puskás Ferenc Stadionban tartott meg.

A cég hetvenedik születésnapját és a karácsonyt ünneplő zárt körű buliról az Újpesti Hírmondó is írt a Magyar Hang cikke alapján. A Magyar Hang Schmidt Zoltán, a Mészáros Lőrinc gyermekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójának Facebook-posztjára hivatkozott. A posztot később letörölték a közösségi oldalról, de a Magyar Hang lementette, és újra feltöltötte a Youtube-ra a videót, amin az üres stadion látható, miközben az AC/DC egyik felvétele dübörög. Az üres stadionban tartott bulin a lap szerint csak az ünneplők tartózkodtak „karácsonyi sapkában”, őket pedig „Charlie-n kívül néptáncosok és népzenészek” szórakoztatták.

24.hu szerette volna tudni, hogy a ZÁÉV mennyit fizetett az exkluzív bulihelyszínért, és pontosan milyen szolgáltatásokat vettek igénybe, ezért közérdekű adatigénylésben kikérte a bérleti szerződést a fenntartó MNSK Magyar Nemzeti Sportközpontok Zrt.-től.

Eszerint a ZÁÉV Zrt.

  • kibérelte a VIP Club néven futó rendezvénytermet, az ahhoz tartozó érkeztetőtermet és VIP-parkolót,
  • a Puskás Aréna teljesen berendezte a helyszínt,
  • és 974 800 forintért ők gondoskodtak a hoszteszekről és a biztonsági személyzetről is.

A szerződésből az is kiderül, hogy a cateringről, illetve a színpad-, fény-, hang- és vizuáltechnikáról a ZÁÉV gondoskodott.

A ZÁÉV Zrt. körülbelül egy éve került Mészáros Lőrinc céghálójához. A cég egyik legnagyobb beruházása éppen az új Puskás Ferenc Stadion felépítése volt, ami nettó 150 milliárd forintba került. A cég 2018-ban 71,9 milliárd forintos árbevételt ért el.

Forrás: Index, 24.hu, magyarhang.org
Fotó: magyarépítők.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük