Az önkormányzati százmilliók dacára is bajba kerültek a Megyeri Tigrisek?

pénz sport Újpest

Pénteken tartotta a Pénzügyi és költségvetési Bizottság a nyilvános ülését, ahol dr. Trippon Norbert gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester vázolta a 2020. évi költségvetés főbb irányvonalait, valamint kitért olyan kockázatokat is rejtő bevételekre is, mint a korábbi TAO-támogatások, melyeket visszatérítendő támogatásként ítéltek oda sportkluboknak, egyesületek projektcégeinek.

A Megyeri Tigrisek, illetve a tulajdonában álló Hárompontos Sport Kft. az elmúlt években több száz millió forintot kapott az Újpesti Önkormányzattól visszatérítendő támogatás fejében, melyből általában a beruházások önrészét finanszírozták, vagy kellett volna finanszírozni. Már előző év decemberében lejárt azonban egy 120 millió forintos tartozás, melyet az ülésen elhangzottak alapján még nem egyenlítettek ki, és egyelőre szándék sem mutatkozik arra, hogy ezt a jogosan visszajáró összeget visszafizessék az Önkormányzat bankszámlájára.

A Hárompontos Sport Kft. korábbi ügyvezetője Wintermantel Zsolt bizalmasa, Tóth Sándor volt, aki vélhetően érezte, hogy az a hajó, melyre együtt szálltak fel bajtársával, október 14. óta visszafordíthatatlanul süllyed,

gyorsan kifarolt decemberben a cégből, átadta az ügyvezetést és ezzel a felelősség nagy részét is valaki másnak. Tóth ezer szállal kötődik Újpest korábbi polgármesteréhez,

korábban közösen tevékenykedtek a MŰISZ (=Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató) körül, de megfordult ő a projektcég vezetése előtt 2010 októbere és 2013 szeptembere között az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft.-nél, valamint 2014. december és 2019 novembere között az Újpesti Vagyonőr Kft.-ben is. Erről bővebben még 2018 decemberében írtunk, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Úgy tudjuk, nem csak a Megyeri Tigrisek azok, akik tetemes mennyiségű pénzzel tartoznak az Önkormányzatnak. Nyárig kell ugyanis a Kiss Lenke Kosárlabda Sulinak, illetve projektcégének, a KLKS Basketball Kft.-nek visszafizetnie potom 260 millió forintot az Önkormányzat részére. Érdekesség, hogy a KLKS Basketball Kft. ügyvezetője az a Nagy Sándor, aki egyébként tulajdonosa annak a Balinda Kft.-nek, aki a botrányos Görgey utcai szolgáltatóházat építené négyzetméterenként 1,4 millió forintos áron, de 2012 óta nem volt év, hogy ne nyert volna projektet a kerületben.

Természetesen keressük mindkét céget, egyesületet, hogy kérdéseinkre választ kapjunk. Amint válaszolnak, beszámolunk.

Forrás és ábrák: Újpesti Hirmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük