Rétvári Bence államtitkár

777 ezer forint lehet a tanárok átlagbére

oktatás politika

A parlamenti államtitkár nemrég ígéretet tett arra, hogy több tucat pedagógus felszólalhat majd Belügyminisztérium pénteki eseményén.

Rétvári Bence a Mandinernek adott interjújában úgy fogalmazott, „fontosnak tartjuk, hogy a legszélesebb körben, őszintén és higgadtan, valamint egymás véleményét meghallgatva, azt tiszteletben tartva egyeztessünk egy egész napon át személyesen„. Majd kiemelte azt is, hogy az NKE-n megrendezésre kerülő pénteki eseményen a tiltakozások szereplői is felszólalhatnak majd.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hozzátette, a PSZ és a PDSZ is meghívást kapott az eseményre, és elárulta azt is, hogy a kormány most a gyakorló tanárok tapasztalataira és elképzeléseire kíváncsi. „Ennek a higgadt, nyugodt és kulturált körülményeit szeretnénk megteremteni pénteken„.

Majd a pedagógusok fizetésemeléséről is beszélt, amivel kapcsolatban elmondta, bíznak abban, hogy a Brüsszellel folytatott egyeztetések is nyugvópontra jutnak és nem gördítenek több akadályt az elé. 

Ha pedig Brüsszel folyósítja a Magyarországot megillető forrásokat, jövőre nem 10, hanem 21, azt követően pedig 10 helyett 25 százalékos béremelést tudunk biztosítani. Végül eljutunk oda, hogy három év múlva 777 ezer forint lehet a pedagógusok átlagbére hazánkban

– hangsúlyozta az államtitkár.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük