Fontos, sokakat érintő változás jöhet az utakon!

Európai Unió Közlekedés

Az Európai Unió (EU) országaiban a 70 év feletti járművezetőknek hamarosan bizonyítaniuk kell a vezetésre való alkalmasságukat.

Egy brüsszeli tervezet szerint jelentősen szigorítanák a gépjárművezetésre vonatkozó szabályokat az Európai Unióban. A jövőben minden 70 év feletti idős embernek bizonyítania kell, hogy még mindig alkalmas a vezetésre – írja a Bild alapján az Index.hu.

Emellett az Európai Unió a vezetési vizsgák reformjával és egységesítésével tovább szeretné csökkenteni az évi húszezer halálos közúti balesetet.

Az új javaslatok szerint a jogosítványhoz szükséges vizsgaköteles korhatár 17 év lenne, és az új vezetői engedélyek birtokosainak kétéves próbaidőszakot kellene teljesíteniük, amely alatt nem vezethetnének egyedül, és teljes mértékben tilos lenne vezetés közben alkoholt fogyasztaniuk.

Az új uniós javaslatok arra is felhatalmaznák az országokat, hogy egy-egy uniós tagállamból kiindulva az egész blokkban érvényt szerezzenek a vezetési tilalmaknak. Tehát ha egy embert eltiltanak az egyik országban, akkor a másikban se vezethessen – írja a lap.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük