Biztonságosabb környezetet alakítanak ki két újpesti iskolánál

Közlekedés

Biztonságos környezet kialakítását tűzte ki célul négy budapesti iskola körül a Budapesti Közlekedési Központ, a kerületi önkormányzatokkal, a Budapest Közúttal és az adott iskolákkal együttműködve. A gyermekek védelmét szolgáló programot egyelőre csak kísérleti jelleggel indítja el a BKK idén nyáron, kedvező tapasztalatok esetén pedig később több fővárosi intézmény közelében is folytatódna a projekt.

Általános tapasztalat városszerte, hogy bizonyos közlekedési szituációk az iskolák környékén, elsősorban a diákok életkorából adódó sajátosságok – alacsonyabb látási magasság, nehezebb észlelhetőség – miatt különösen veszélyesek lehetnek. Ezért a BKK Biztonságos iskolautcák néven új projektet indít, amelyben olyan egységes forgalomtechnikai irányelveket határozott meg, amelyek az oktatási intézmények környezetében zajló közlekedési fejlesztéseknél figyelembe veszik a kiskorúak speciálisabb helyzetét.

Első lépésben, tesztjelleggel négy budapesti iskola környékén módosítja a forgalmi rendet, pl.: a sebesség csökkentésével, a szabálytalan parkolás rendezésével, a gyalogátkelőhelyek beláthatóságának biztosításával stb. Az iskola környezetében közlekedők számára egy egyedi figyelemfelhívó jelzést is kihelyeznek, amely egyértelművé teszi, hogy az adott területen különös figyelemmel kell közlekedni, írja a BKK.

A négy tesztiskola közül kettő a kerületben található: az egyik a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Álatlános Iskola, a másik pedig a Megyeri Úti Általános Iskola.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük